Perez vyhořel na greenech, v Hamburku tak po úžasném finále poprvé slaví Samooja

DP World Tour
Perez vyhořel na greenech, v Hamburku tak po úžasném finále poprvé slaví Samooja

Finský golfista Kalle Samooja získal svůj první titul na okruhu DP World Tour. Na Porsche European Open v Hamburku mu pomohlo úžasné finálové kolo s rekordním skóre 64 a také nevýrazný výkon Victora Pereze na greenech. 


Victor Perez po Nizozemsku mohl slavit i v Německu. V Hamburku měl na turnaji Porsche European Tour solidně nakročeno, dlouho vedl, ale finálové kolo se mu až na úvod druhé devítky hrubě nevydařilo.

Devětadvacetiletý hráč zahrál ve finále dvě rány nad par a musí se spokojit s dělenou třetí pozicí. Pereze nepodržel především putter, neměl daleko od dvou puttů v průměru na jednu jamku.

Ještě hůře skončil jeho krajan Julien Brun. Po sobotě mohl uvažovat o titulu, nakonec bere až dělenou 34. pozici, neboť k jedinému birdie přidal pět zaváhání a také quadruple-bogey na tříparové čtrnáctce.

Daleko lépe si vedl Nizozemec Wil Besseling. A ještě před patnáctou jamkou byl reálně ve hře o titul. Jenže po double-bogey bylo jasné, že na Kalleho Samooju to stačit nebude. Nakonec ale Besseling bere samostatnou druhou pozici.

Před finálovou rundou ztrácel Fin Kalle Samooja sedm ran na vedoucího Pereze, předvedl ale famózní kolo. Zahrál osm birdie, z toho šest na posledních deseti jamkách. Na osmnáctce nebyl daleko od eaglu, birdie mu ale pohodlně stačilo.

Samooja zahrál rekord hřiště a poté už jen čekal. Čekání trvalo téměř dvě hodiny, bylo ale radostné. Čtyřiatřicetiletý golfista se konečně dočkal a získal svůj premiérový titul na okruhu DP World Tour.