Na Kunětické Hoře slaví Kristensen, Mrůzek na začátku šesté desítky

Na Kunětické Hoře slaví Kristensen, Mrůzek na začátku šesté desítky

D+D Real Czech Challenge po dramatickém vyvrcholení ovládl Dán Nicolai Kristensen, jenž v play-off udolal majitele esa ze třetího kola Uga Coussauda. 


Francouz Ugo Coussaud zaznamenal v devětadvaceti letech svůj nejlepší výsledek kariéry. Coussaud odehrál famózní třetí kolo, kde na úvodní devítce upsal hned sedm ran včetně hole-in-one na tříparové čtyřce.

Titul ale nakonec nezískal. Bezchybné finále předvedl Dán Nicolai Kristensen a s Coussaudem se dostal do play-off. Na osmnáctce poté parádně zaputtoval do birdie a rozhodl o svém prvním triumfu v kariéře.

Z českých hráčů se do víkendových bojů probojoval pouze Filip Mrůzek. V sobotu zahrál čtyři bogey a stejný počet birdie, v neděli poté zaskóroval jen jednou a k šestnácti parům přidal bohužel i double-bogey na desítce.

Tam přitom v předchozím průběhu zaznamenal dvě birdie. Celkově tak Mrůzek na Kunětické Hoře zahrál jednu ránu nad par hřiště a obsadil dělenou 53. pozici. Dalším českým hráčům se cut vyhnul poměrně zřetelně. Nejblíže byl Gordan Brixi, tomu ale scházely hned čtyři údery.