Horschel si potíže nedělal, to Molinariho potkal velký kolaps

PGA TOUR
Horschel si potíže nedělal, to Molinariho potkal velký kolaps

Billy Horschel podle očekávání ovládl Memorial Tournament a má sedmý titul z PGA Tour. O skvělé umístění chtěl zabojovat i Francesco Molinariho, toho ale ve finále postihl kolaps. 


51 jamek dokázal hrát Billy Horschel bez bogey. To další (první od desáté jamky v prvním kole) přišlo až na šestce finálové rundy. Ránu si Horschel vzal zpět na desítce, poté stihl zahrát ještě dvě bogey a eagle na pětiparové patnáctce.

Finálové kolo tak Horschel zahrál pouze v paru, jelikož měl ale pohodlný náskok pěti ran, o sedmý titul na PGA Tour se připravit nenechal. A rozhodně to nebylo žádné drama. Druhý Aaron Wise ztratil čtyři rány, v neděli hrál jen jeden úder pod par hřiště Muirfield Village.

Ani další hráči příliš nezářili. Joaquin Niemann jako dělený třetí sice zahrál pět birdie, ale dvakrát odcházel s double-bogey. Jednu ránu pod hrál také Patrick Cantlay, i přes dvě double-bogey upsal tři rány Max Homa.

Ten mimochodem přepsal na Memorialu historii, když v průběhu celého turnaje zahrál jen 99 puttů. To je nejméně v historii turnaje od chvíle, co se statistiky počítají.

Nejlepším Evropanem se v Ohiu stal hlavní favorit na vítězství, druhý muž světového žebříčku Jon Rahm. Pro něj finále ideálně rozhodně nezačalo, po dvou bogey ale přišlo pět birdie a jinak samé pary.

Brutální propad naopak zažil Francesco Molinari. Reálně mohl bojovat o TOP 5, v neděli ale na úvodní devítce začal čtyřmi bogey, na té druhé sice dvakrát zaskóroval, přišel ale o další dvě rány. S výsledkem -1 tak dělí až šestadvacátou pozici, což jej spolu s Aaronem Raiem dělá třetím nejlepším Evropanem.

O jednu ránu před nimi skončil Rory McIlroy, stejně jako Xander Schauffele či Jordan Spieth. Výsledek -2 stačil na dělenou osmnáctou příčku.