LIV Golf Invitational odstartovala v Londýně, vrátil se Mickelson. PGA Tour všechny hráče suspendovala

LIV Golf Invitational odstartovala v Londýně, vrátil se Mickelson. PGA Tour všechny hráče suspendovala

V Londýně odstartovala kontroverzní série LIV Golf Invitational. Uvítala Dustina Johnsona i navrátivšího Phila Mickelsona. A PGA Tour ihned reagovala, když všechny hráče dočasně suspendovala. 


Od 9. června už zřejmě golf nebude takový, jako býval. V Londýně totiž odstartovala kontroverzní LIV Golf Invitational. Celkem 48 hráčů zasáhlo do prvního kola turnaje Invitational London na hřišti Centurion Club v St. Albans.

Pět ran na úvod upsal Charl Schwartzel a je v čele turnaje. Jediný úder ztrácí Hennie Du Plessis a o další ránu zpět najdeme poměrně neznámé Scotta Vincenta a Phacharu Khongwatmaie.

Pod par hráli i Sam Horsfield, Phil Mickelson či Dustin Johnson, výsledek -1 prozatím stačí na dělenou sedmou pozici. Právě Dustin Johnson a někteří další hráči v průběhu týdne oznámili, že rezignují na členství v PGA Tour.

Na to nejznámější golfová tour reagovala a všechny své hráče dočasně suspendovala. "Dodržujeme pravidla Tour a nyní musíme reagovat na hráče, kteří se k PGA Tour otočili zády. Pravidla úmyslně porušili a tak bylo těmto hráčům oznámeno, že jsou suspendováni a nemohou již startovat na turnajích PGA Tour," uvedl komisař PGA Tour Jay Monahan.

"Účast hráčů na jakémkoliv turnaji Saudi Golf League je v rozporu s našimi pravidly," dodával Monahan. Zákaz se vztahuje na všechny série pořádané PGA Tour a také na Presidents Cup.

Co se majorů týče, tam zákaz neplatí, jelikož majory nejsou pořádané PGA Tour. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený GOLF.com // GOLF Magazine (@golf_com)