Napoleaová se ve Švédsku cutem neprotáhla, z mužů exceluje Scrivener

DP World Tour
Napoleaová se ve Švédsku cutem neprotáhla, z mužů exceluje Scrivener

Společný turnaj DP World Tour a Ladies European Tour Scandinavian Mixed má za sebou cut. Kristýna Napoleaová jím neprošla, podniku poté vládnou Jason Scrivener a domácí Linn Grant. 


Na společném turnaji DP World Tour a Ladies European Tour si Kristýna Napoleaová nevedla vůbec špatně. Za minutým cutem stojí především úvodní kolo, během kterého česká hráčka zaznamenala sice čtyři birdie, ale také šest chyb.

Ve druhé včerejší rundě Napoleaová opět čtyřikrát zaskórovala, tentokrát ale přidala jen tři bogey a dostala se celkově na výsledek +1. O tři údery to ale nakonec na cut nestačilo.

V mužské části exceluje Australan Jason Scrivener, jenž zatím pouze jednou chyboval a na druhého Michaela Lorenza-Veru drží náskok dvou ran. Skvělou podívanou po delší době nabízí hra Jazze Janawattananonda a také Henrika Stensona, oba jsou shodně na skóre -8.

Mezi ženami hraje o svůj třetí titul z posledních tří měsíců domácí Linn Grant, skóre -10 stačí na dělenou první pozici spolu s Italkou Caroline Melgrati. Podobně jako Napoleaová má naopak dohráno Pia Babnik. Slovinská golfistka nám dobře známá z české půdy neprošla cutem po dlouhých třinácti podnicích. 

Naposledy se tak stalo na British Open, které se hrálo ve druhé polovině srpna.