McIlroy je v Kanadě jen ránu od vedení

PGA TOUR
McIlroy je v Kanadě jen ránu od vedení

Po třech letech by se druhého titulu na Canadian Open mohl dočkat Rory McIlroy. V Torontu ztrácí jediný úder na vedoucího Wyndhama Clarka, podobně jako Matt Fitzpatrick nebo Keith Mitchell.


Lídr Wyndham Clark těží především z úspěšného prvního kolo, které dokázal odehrát bez chyby se sedmi birdie. Včera už tolik nezářil, par mu přesto stačí na těsné vedení. Jen o ránu pozadu je Matt Fitzpatrick.

I anglický golfista odehrál druhou rundu v paru, rozhodně měl ale na víc. Po třinácti jamkách hrál za -4 a byl jasně v čele. Poté ale přišlo double-bogey a další tři chyby. To vše si vykompenzoval jen jediným birdie na patnáctce. Naopak další kolo pod par si připsal Rory McIlroy, jenž je stále úřadujícím šampionem tohoto turnaje.

Ten se totiž na hřišti St. Geroge's Golf & Country Club nehrál kvůli koronaviru už dva roky. O titul mohou v Torontu usilovat také Shane Lowry, Sam Burns, Scottie Scheffler či Matt Wallace (všichni -4), cutem bez potíží prošli také Justin Thomas (-2) nebo Justin Rose a Danny Willett (shodně -1).

Volno naopak před Moving day mají Rory Sabbatini, Luke Donald, Rasmus Hojgaard, Cameron Champ, Sung Kang či Tyrrell Hatton. Posledně jmenovaný tak ukončil dlouhou sérii turnajů, na kterých prošel cutem.

Naposledy se mu cutem nepodařilo projít v listopadu na Houston Open. Od té chvíle odehrál třináct turnajů včetně víkendů a na své konto si připsal sedm umístění v TOP 20.