Spilková parádně zabojovala a na LPGA Tour si zahraje o TOP 20

Klára Spilková
Spilková parádně zabojovala a na LPGA Tour si zahraje o TOP 20

Klára Spilková předvedla na ShopRite LPGA Classic parádní druhé kolo a měla dokonce možnost být v TOP 15. Poslední jamka ale české hráčce nevyšla a do finále bude startovat z dělené 30. příčky. 


Klára Spilková odstartovala druhou rundu birdie na desítce, další si poté schovala až na tříparovou sedmnáctku. Tam se ale nastartovala k parádnímu výkonu. Na dalších čtyřech jamkách třikrát zaskórovala a směřovala k bezchybnému kolu.

Výsledek -4 by stačil do finále na dělenou čtrnáctou pozici, na závěr ale sedmadvacetiletá hráčka zachybovala a po double-bogey spadla na -2 a dělené 30. místo. I přesto cutem prošla naprosto bezpečně, celkem o tři rány.

Naprosto senzačně vede Švédka Frida Kinhult, mladší sestra slavnějšího golfisty Marcuse Kinhulta. Do finálového kola půjde s náskokem jedné rány na Američanku Lauren Coughlin, která je také až ve třetí stovce světového žebříčku.

Turnaj má velmi dobře rozehraný také Švýcarka Morgane Metraux, jež minulý týden vyhrála Ladies Italian Open. Na Švédku ztrácí dvě rány, stejně jako Jodi Ewart Shadoff.