McIlroy ve fantastickém finále urval 21. titul, Rose atakoval 58

PGA TOUR
McIlroy ve fantastickém finále urval 21. titul, Rose atakoval 58

Generálku před U.S. Open ovládl ve fantastickém finále Rory McIlroy a připsal si 21. titul v kariéře na PGA Tour. V Kanadě v neděli zářil i Justin Rose, jenž na osmnáctce dokonce atakoval 58!


Lepší generálku na U.S. Open si jen těžko můžeme představit. V Torontu se odehrálo fantastické finále RBC Canadian Open. Hlavní roli hráli ostrovní hráči. Justin Rose útočil na bájnou 58, kterou zahrál pouze a jenom Jim Furyk před šesti lety na Travelers Championship.

Po sedmnácti jamkách zahrál Rose dvě bogey, ale také sedm birdie a tři eagly! Poslední jamka mu ale podle představ nevyšla. Drive skončil těsně v prvním cutu, následná přihrávka poté daleko za jamkou. Ani přihrávka nebyla ideální a tak nakonec Rose přišel i o 59. Výsledek 60 je ale famózní, celkový součet -14 stačil na dělenou čtvrtou pozici.

Úžasně hrál i Sam Burns a do sedmnáctky byl bezchybný se šesti zásahy. Nakonec dopadl stejně jako Rose, tedy dělený čtvrtý. Do desítky se vtěsnali i Matt Fitzpatrick či Shane Lowry, o titul se ale hrálo jinde.

Závěrečný flight McIlroy - Thomas - Finau nabídl strhující podívanou. Toto trio upsalo během finálové rundy rovných 20 ran. Dlouho měl poklidný náskok Rory McIlroy, po chybách na třináctce a šestnáctce se ale smrskl na rozdíl jediného úderu.

Justin Thomas šanci využít nedokázal a na posledních dvou jamkách chyboval. Bezchybně jako jediný hrál Tony Finau a především jeho závěrečné birdie na osmnáctce bylo naprosto excelentní. I díky tomu se dostal na konečnou druhou pozici. Pro Finaua tak příznačnou.

Z titulu po celkovém skóre -20 se tak raduje Rory McIlroy, pro kterého jde o 21. úspěch na PGA Tour. A již tento týden by přidal další. Ve hře totiž bude třetí major sezóny, U.S. Open.