Linn Grant je první vítězkou na DP World Tour v historii

DP World Tour
Linn Grant je první vítězkou na DP World Tour v historii

Naprosto senzační vítěznou společného podniku DP World Tour a LET se stala Švédka Linn Grant. Na domácí půdě vyhrála rozdílem třídy a druhého Henrika Stensona přehrála o devět ran. 


Švédská golfistka Linn Grant přepsala historii! Na hřišti Halmstad Golf Course v Tylösandu se stala první vítězkou na DP World Tour, když ovládla turnaj Scandinavian Mixed pořádaný společně s Ladies European Tour.

Ve finálové rundě to byla naprostá dominance. Vítězka z předminulého týdne, kdy se v Belgii hrálo The Mithra Belgian Ladies Open, nasázela bez jediné chyby osm birdie a ostatní rozdrtila o devět a více ran!

Na druhou pozici se propracoval Henrik Stenson, i když ve finále myslel na víc. Po bogey na jedničce přidal tři birdie na druhé devítce, žádné extrémní skórování se ale nekonalo. Na Stensona se tak dotáhl Skot Marc Warren, jenž zaznamenal sedm birdie a také čisté kolo.

O víkendu naopak zklamal lídr Jason Scrivener. Při Moving day se mu podařilo odepsat jen dvě rány, včera už hrál pouze v paru. Dělené čtvrté místo ale rozhodně není špatné. Vidět byl podle očekávání i Alex Noren, po prvním kole nad par odehrál další tři výrazně pod, ve finále upsal čtyři údery a dělí se o patnáctou pozici. 

Po Scandinavian Mixed ale budou všichni opěvovat dvaadvacetiletou rodačku z Helsingborgu. A oprávněně.