Na Kaskádě se první kolo nedohrálo, zářil Pavouček

Na Kaskádě se první kolo nedohrálo, zářil Pavouček

První kolo Kaskáda Golf Challenge se kvůli průtrži mračen nedohrálo, většina ale svou rundu odehrát stihla. Na čelo bylo potřeba zahrát sedm ran pod par hřiště, z českých hráčů se k tomu nejblíže dostal Dominik Pavouček. 


Šestadvacetiletý Dominik Pavouček první kolo na Kaskádě dohrát nestihl, po třinácti jamkách je ale nejlepším českým hráčem se skóre -3. Pavouček skóroval hned na své úvodní jamce, naopak devítku zakončil double-bogey. 

Druhou devítku začal dvěma pary, následně dvakrát zaskóroval a poté přišlo ukončení prvního kola kvůli tmě. Více než dvě hodiny se odpoledne nehrálo kvůli silné bouřce. Z českých hráčů hraje pod parem také Šimon Zach, jenž má dohráno stejně jamek jako Pavouček.

Štěpán Daněk již má dohráno, se skóre -1 mu patří dělená 55. pozice. Na stejném místě první rundu ukončil Stanislav Matuš a pod par by mohl zahrát i Filip Jakubčík. Teprve osmnáctiletý golfista je po dvanácti jamkách také za -1.

Gordan Brixi a Aleš Kořínek hrají v paru, Tadeáš Teťák ze Slovenska rovněž. Za zmínku poté stojí dvanáctiletá senzace jménem Louis Klein. Ten hraje svůj první turnaj na okruhu Challenge Tour v kariéře a nevedl si vůbec zle.

Dvakrát zaskóroval, pětkrát chyboval a výsledek -3 mu prozatím stačí na dělené 119. místo. Stejně hráli také Filip Mrůzek či Ondřej Lieser. Nezapomeňme také na lídry Kaskáda Golf Challenge.

Sedm ran dnes upsali Švýcar Jeremy Freiburghaus a Martin Leth Simonsen. Zatímco prvně jmenovaný ani jednou nechyboval a sedmkrát zaskóroval, Simonsen si po sedmi birdie musel pomoci eaglem na jedničce, neboť dvakrát zapisoval také bogey.