Ve hře o triumf z U.S. Open jsou největší hvězdy, vede Morikawa

PGA TOUR
Ve hře o triumf z U.S. Open jsou největší hvězdy, vede Morikawa

Po druhé rundě je zřejmé, že na U.S. Open budou o triumf bojovat největší hvězdy. V čele jsou Joel Dahmen a Collin Morikawa, jen minimálně ztrácejí Jon Rahm, Rory McIlroy či Scottie Scheffler.


Joel Dahmen a Collin Morikawa upsali během úvodních dvou kol pět úderů a do Moving day vyrazí společně patnáct minut před dvaadvacátou večerní. Jen minimální ztrátu mají další hvězdy světového golfu.

Rory McIlroy sice druhou rundu začal double-bogey na čtyřparové trojce, dokázal se ale zmátořit a v dalším průběhu zahrál i s dvěma bogey tři rány pod par. Celkem tak odepsal jeden úder a na vedoucí dvojici má ztrátu jediné rány. Stejně je na tom i Jon Rahm.

Světová dvojka dvakrát chybovala, kromě tří birdie ale zapsala také eagle na pětiparové čtrnáctce. O další úder zpět najdeme světovou jedničku Scottieho Schefflera, tři rány ztrácejí Sam Burns nebo Matt Fitzpatrick.

Do rozdílu pěti ran od čela jsou také Xander Schauffele, Will Zalatoris, Brooks Koepka, Hideki Matsuyama či Thomas Pieters. Dnešní Moving day tak bude nesmírně zajímavý.

Třetí major na hřišti The Country Club v Brookline naopak skončil pro Jima Furyka, Sergia Garcíu, Shanea Lowryho, Mita Pereiru, Webba Simpsona, Tonyho Finaua, Francesca Molinariho, Louise Oosthuizena, Camerona Smitha, Viktora Hovlanda, Tommyho Fleetwooda i Phila Mickelsona.