Z českých hráčů si na Kaskádě nejlépe vede Zach, čelo je ale daleko

Z českých hráčů si na Kaskádě nejlépe vede Zach, čelo je ale daleko

Tři čeští hráči a jeden slovenský prošli na Kaskáda Golf Challenge cutem. Nejlépe si vede Šimon Zach, s pěti ranami pod par hřiště je ale od lídrů vzdálen poměrně značně. 


Na Kaskádě se včera dohrálo druhé kolo Kaskáda Golf Challenge. Z českých hráčů prošli do víkendu hned tři. Šimon Zach si připsal šest birdie, mrzet jej mohlo jen double-bogey z devítky. 

Celkem jde tak po dvou kolech za -5 a to znamená dělenou šestnáctou pozici. Čelo je každopádně vzdálené. Vedoucí Martin Leth Simonsen je třináct ran pod parem Kaskády, druhý Němec Freddy Schott ztrácí jedinou ránu.

Dalším českým úspěchem Gordan Brixi, ten upsal tři údery a také může pomýšlet na solidní umístění. Filip Jakubčík poté zahrál druhé kolo za +1, celkově jde za -1 a o víkendu si zahraje taktéž.

Úspěšné dvě rundy má za sebou také Tadeáš Teťák, skóre -5 mu zajišťuje stejnou výchozí pozici jako Zachovi. Další čeští i slovenští golfisté si o víkendu nezahrají, končí také teprve dvanáctiletý Louis Klein, který ale ostudu rozhodně neudělal.

Včera měl dokonce možnost zabojovat o cut, pomyslný vaz mu ale zlomila čtyřparová osmnáctka, na které ztratil hned tři údery.