Tuhý boj o třetí major svými chybami zamotali Scheffler, Morikawa i McIlroy

Tuhý boj o třetí major svými chybami zamotali Scheffler, Morikawa i McIlroy

Nesmírně zajímavé třetí kolo U.S. Open má nečekané lídry. Ve finálovém flightu spolu půjdou Matt Fitzpatrick a Will Zalatoris. Ve hře jsou ale i tři nejlepší hráči co se světového žebříčku týče. 


Skvělý vstup do třetí rundy měl především Scottie Scheffler. Na náročné první devítce upsal i díky fantastickému eaglu z osmičky tři rány a vypracoval si v čele solidní náskok. Jenže na druhé devítce přišel kolaps.

Čtyři jamky v řadě s chybou, hned na jedenáctce to bylo dokonce double-bogey. V závěru si jednu ránu vzal zpět, do finále ale půjde až z dělené čtvrté pozice. Ještě hůře dopadl Collin Morikawa.

Na bogey ze čtyřky odpověděl, poté ale už nezaskóroval a přišel hned o sedm ran! Na čelo tak aktuálně ztrácí šest ran a jeho šance příliš velké nejsou. Těžké podmínky odnesl i Rory McIlroy. Ze svého výsledku nicméně ztratil "jen" tři rány a podobně jako Scheffler je ve hře o titul.

Pod par hřiště hrálo při Moving day jen sedm hráčů. V Brookline se s těžkými podmínkami nejlépe vyrovnali Matt Fitzpatrick a Will Zalatoris. Fitzpatrick sice kolo orámoval bogey, v jeho průběhu ale pětkrát zaskóroval a celkem upsal dvě rány. Zalatoris dokonce tři, včera navíc chyboval jen jednou. Oba tak do finále vystartují z dělené první pozice o půl deváté večer našeho času.

I přes double-bogey na poslední jamce je stále ve hře Jon Rahm, na lídry ztrácí jedinou ránu. Nečekaně se poté mezi elitu prodral Keegan Bradley a s Rahmem půjde v předposledním flightu.

Mimo hru nejsou ani Sam Burns (-1 a ztráta tří ran), Gary Woodland (+1) či duo Dustin Johnson - Hideki Matsuyama (shodně +2).