Golfistka Kousková vydražila svou malbu a chystá se útočit v Berouně

Golfistka Kousková vydražila svou malbu a chystá se útočit v Berouně

Čerstvá profesionálka Sára Kousková se chystá na domácí golfový turnaj Ladies European Tour v Berouně. Od pondělí piluje formu na berounském hřišti, ve středu přispěla svou malbou do unikátní dražby, v pátek se chystá na své první ostré turnajové kolo.


"Je to po mém návratu ze studia v USA trochu hektika, ještě jsem si nestačila ani pořádně odpočinout po turnaji na Zbraslavi a už mne čeká další domácí vrchol," svěřuje se dvaadvacetiletá golfistka, která na zmiňovaném Amundi Czech Ladies Challenge skončila na druhém místě a rozzářila tím domácí golfové fanoušky. Bude tomu tak i v Berouně na Tipsport Czech Ladies Open? "Určitě bych ráda udělala radost všem českým fanouškům, kteří se na nás přijdou podívat. Je to pro nás v Berouně samozřejmě vrchol domácí sezóny. Ta se zatím pro mne vyvíjí výborně, i proto věřím, že se mi povede uspět i zde. Ale znáte to, je to golf," usmívá se Kousková.

Ač turnaj začíná až v pátek, jeden z osobních vrcholů má nadějná česká golfistka již za sebou. Ve středu se totiž v Berouně dražil její obraz, který věnovala, nyní již bývalá studentka oboru Studio Art na University of Texas, do charitativní dražby. "Byl to takový instantní nápad, kde jsme spojili síly s Nadací Tipsport. Ač vše probíhalo na poslední chvíli, jsem z výsledku nadšená," vysvětluje Kousková, která má v rámci turnaje výstavu části svých uměleckých děl. Jeden z obrazů s názvem "9th symphony" se rozhodla nechat vydražit s tím, že výtěžek bude putovat díky Nadaci Tipsport na dobročinné účely. "Byla jsem trochu nervózní, přece jen umění je něco malinko jiného než golf samotný. I proto jsem moc příjemně překvapená, jak sportovní prostředí celou výstavu mých děl vnímá," dodává Kousková, která se umělecky věnuje jak malířství, tak sochařství. A plánuje se umění věnovat i v průběhu své golfové kariéry. 

"Devátou symfonii" nakonec dražitelé po zajímavé dražbě, která startovala na 30.000,- Kč, ocenili na 93 tisíc korun. "Sama pro sebe jsem si říkala, že budu moc spokojená, pokud se povede vybrat 50 tisíc. Z téměř dvojnásobku jsem nadšená," okomentovala výslednou částku česká golfistka, která mohla mít radost ještě větší, když následně zjistila, že nadace celkově vydraženou částku ještě zdvojnásobila a na dobrou věc tak putuje téměř 200 tisíc korun. 

"Byl to trošku jiný, nicméně velmi milý, vstup do turnaje, kde bych ráda vylepšila své umístění z loňského roku. Celkově jsem si ale stanovila spíš herní, než výsledkové cíle. Bude skvělé si poměřit síly s nejlepšími golfistkami starého kontinentu," říká již k Tipsport Czech Ladies Open Kousková, která loni, jako nejlepší česká hráčka, skončila sedmnáctá.

"Ráda bych pozvala všechny fanoušky od pátku do neděle na berounské hřiště. Bude k vidění skvělý golf a my hráčky vždy vnímáme podporu domácího publika. Navíc se budou mít možnost diváci dostat až téměř k nám, takže ten zážitek bude opravdu komplexní," zve závěrem čerstvá čestná členka berounského klubu k návštěvě Tipsport Czech Ladies Open, která odstartuje svou pouť turnajem, jako většina domácích hráček, v pátek po obědě.