Senzace dokonána! V Berouně slaví Melichová, šest Češek v TOP 20

Senzace dokonána! V Berouně slaví Melichová, šest Češek v TOP 20

Jana Melichová se stala druhou českou vítězkou v historii Ladies European Tour! Fantasticky zvládla finálové kolo a o jedinou ránu porazila Kláru Spilkovou a Dánku Nicole Broch Estrup.


Jana Melichová před finále ztrácela na čelo jedinou ránu. První devítka jí ale vyšla dokonale a po pátém birdie dnešního dne na desítce se zdálo, že nebude mít žádnou konkurentku.

Čtyřiadvacetiletá amatérka ale zadělala na drama, když od dvanáctky do čtrnáctky zapsala tři bogey v řadě. Birdie na sedmnáctce nicméně bylo rozhodující. Dánka Broch Estrup sice taktéž zaskórovala, na osmnáctce ale obě zahrály par a bylo hotovo!

Jana Melichová je tak senzační vítězkou Czech Ladies Open a je druhou Češkou, která se na tomto okruhu raduje. Před pěti lety slavila v Maroku Klára Spilková, ta dnes zahrála dvě rány pod par a bere skvělé dělené druhé místo.

Parádně hrály i další české golfistky. Dělenou třináctou pozici slaví Sára Kousková a Patricie Macková. O další ránu zpět najdeme Terezu Meleckou a Denisu Vodičkovou. -6 stačí na dělenou šestnáctou příčku.

Spokojena zcela jistě může být i slovenská golfistka Katarína Drocárová, bere 36. místo. Kristýna Napoleaová obsadila dělenou 51. pozici, Agáta Vahalová poté končí na osmašedesátém místě.