Li se dočkal po více než čtyřech letech. V play-off famózně přehrál Pieterse

DP World Tour
Li se dočkal po více než čtyřech letech. V play-off famózně přehrál Pieterse

Před deseti měsíci uvažoval o konci golfové kariéry, nyní Hao-Tong Li znovu slaví titul na DP World Tour. V čele BMW International Open byl od prvního kola, nakonec ale musel do play-off. 


V letech 2016 až 2018 byl Hao-Tong Li zjevem. Vyhrál dva turnaje, na The Open skončil třetí a zdálo se, že kvalitní čínský golfista je na světě. Jenže následovalo brutální trápení.

Loni neprošel na třinácti turnajích cutem a podle svých slov před deseti měsíci uvažoval o konci golfové kariéry. Po téměř čtyřech a půl letech se ale nyní Hao-Tong Li dočkal senzačního titulu na DP World Tour, když po velkém dramatu ovládl BMW International Open.

V čele turnaje v Mnichově byl přitom od prvního kola. Dnes mu ale finále podle představ rozhodně nešlo. Zatímco Thomas Pieters i přes dvě chyby upsal pět ran, Li hrál po patnácti jamkách v paru a zdálo se, že mu triumf unikne.

Šestadvacetiletý rodák z Hunanu ale zabral, dvakrát zaskóroval a proti belgickému hráči si vybojoval play-off. Na osmnáctce Li neměl dobrý drive, rozhodně ani dobrou příhru, za to měl ale pořádnou kliku, když druhou ranou míček neskončil ve vodě.

Chip ale Li nezvládl a zdálo se, že výhodu má Pieters. Následně ale Číňan trefil téměř dvanáctimetrový putt a na Pieterse vyvinul obrovský tlak. Pieters putt do birdie neproměnil a Li se tak mohl radovat. A svou radost rozhodně nijak neskrýval.

Solidní turnaj má za sebou také Louis Oosthuizen, s -16 dělí osmou pozici. Brandon Stone, Jorge Campillo a Thomas Detry dělí patnáctou příčku, jen těsně se poté do dvacítky nevešli Dean Burmester či Edoardo Molinari.

Majitel albatrosu z úvodního kola Max Kieffer dělí šestadvacátou pozici, stejně jako největší hvězda turnaje Billy Horschel. Domácí tahák jménem Martin Kaymer zůstal s -9 na děleném 36. místě.