Golfistka Kousková v Berouně zářila na hřišti i mimo něj

Golfistka Kousková v Berouně zářila na hřišti i mimo něj

Čerstvá profesionálka Sára Kousková nejprve zazářila se svým dílem na unikátní dražbě, následně se při svém prvním turnaji LET v roli profesionálky radovala ze skvělého 13. místa na Tipsport Czech Ladies Open.


 "Celý týden dopadl snad nejlépe, jak mohl. Povedla se charitativní dražba, povedlo se mi probojovat stabilními výkony do TOP 15 a Česko slaví zásluhou Jany Melichové titul na turnaji LET," shrnula ve stručnosti celý minulý týden čerstvá profesionálka Kousková.

Dnes již bývalá studentka oboru Studio Art na University of Texas vydražila své dílo "9th symphony" v rámci středečního turnaje Pro-Am. Nakonec na dobrou věc skrz Nadaci Tipsport, která aukci zaštítila, poputuje téměř 200 tisíc korun. "Když se za aukcí ohlédnu s odstupem, tak jsem možná ještě víc mile překvapená částkou, kterou můžeme pomoci těm, kteří ji potřebují," okomentovala Kousková.

V samotném turnaji se jí podařilo vybojovat za vítěznou dvojicí Češek konečné 13. místo. "Ano, slovíčko "vybojovat" je na místě. Až na první den, kdy se mi hrálo opravdu moc dobře, to byl spíš boj. I proto si moc vážím toho, že se mi povedlo zahrát svůj zatím nejlepší výsledek na European Tour. I když trochu ve skrytu duše mne mrzí, že mi o ránu utekla elitní desítka," popisuje své pocity dvaadvacetiletá česká golfistka a dodává důvody, proč se jí nepodařilo výsledkově zasáhnout do bojů o titul. "Celkově jsem o víkendu bojovala se švihem a i kvůli tomu přišly oba dny zbytečné chyby. Někdy chybělo i pověstné štěstí při puttech, které mi objížděly jamku, ale to je prostě golf. Na druhou stranu je skvělé vidět, že ani když nemám zrovna svůj den, tak jsem schopna hrát velmi solidní golf, který je konkurenceschopným nejlepším hráčkám v Evropě."

Kousková si uvědomuje, jak důležitý byl tento turnaj pro celý český golf. "To, co se nám tady povedlo v Berouně, je naprosto unikátní. Janě ohromně blahopřeji, je to jedna z mých nejbližších osob v golfovém prostředí a výhru si zaslouží. Skvěle se turnaj povedl i Patricii, takže máme všechny opravdu velkou radost. Myslím, že je naprosto unikátní, aby jeden klub měl v rámci turnaje Ladies European Tour tříčlenné zastoupení v TOP 15," dodává Kousková na adresu Prague City Golf, kterého jsou společně s Melichovou a Mackovou členkami. "Společně s umístěním Kláry i ostatních holek, je to ohromně pozitivní zpráva pro celý český ženský golf. Věříme, že jsme společně schopny dosáhnout na spoustu zajímavých výsledků. A třeba také oslovit více partnerů, kteří budou podporovat pro ženský golf," zasnila se Kousková.

"Hned po skončení turnaje jsem zamířila na driving range a s trenérem jsme měli možnost vše probrat. Pomohlo mi to," usmívá se Kousková, kterou nyní čeká v Německu další turnaj Ladies European Tour, kam dostala pozvánku od titulárního partnera akce, společnosti Amundi. "Moc času na trénink mezi turnaji není. Zvlášť když tělo potřebuje i trochu regenerace. I proto jsem moc ráda, že jsme se s Pavlem Ničem jr. potkali hned v Berouně. Věřím, že mi to v Německu může pomoci útočit opět na ty nejvyšší příčky, ač konkurence bude ještě silnější než v Berouně," dodává Kousková, kterou v druhé polovině roku čekají spíše turnaje druhé nejvyšší evropské tour LETAS, kde se bude snažit nasbírat dostatečný počet bodů k tomu, aby v prosinci nemusela absolvovat ošidnou kvalifikační školu Ladies European Tour.