Harrington po triumfu na U.S. Open hlavní hvězdou domácího turnaje

DP World Tour
Harrington po triumfu na U.S. Open hlavní hvězdou domácího turnaje

DP World Tour má tento týden na programu Irish Open a jednou z hlavních hvězd bude nestárnoucí Pádraig Harrington, jenž v uplynulém týdnu zvítězil na seniorském U.S. Open. 


Pádraig Harrington v minulém týdnu v kapitánském souboji porazil Stevea Strickera a při svém debutu na seniorském U.S. Open získal titul. Týden poté si zahraje na DP World Tour a bude jednou z hlavních hvězd domácího Irish Open.

Hvězd ale na hřišti Mount Juliet Estate najdeme více. Triumf z minulého roku bude obhajovat Lucas Herbert, náladu z neúspěšného play-off z minulého týdne si bude chtít spravit Thomas Pieters a pozornost zcela jistě bude lákat i domácí star Shane Lowry.

Představí se také někteří hráči, kteří v letošní sezóně spíše hrají na PGA Tour. Konkrétně jde o Tyrrella Hattona, Seamuse Powera či Troye Merritta. Chybět nebudou ani Rasmus a Nicolai Hojgaardové, Dean Burmester, Jamie Donaldson, Edoardo Molinari, Eddie Pepperell nebo Lucas Bjerregaard.

Dodejme, že loni vyhrál Lucas Herbert se skóre -19 o tři rány před Švédem Rikardem Karlbergem a o čtyři před Johannesem Veermanem, vítězem Czech Masters z loňského roku. Ani jeden z těchto hráčů v Irsku chybět znovu nebude. 

A ještě jedna perlička na závěr. Před osmi lety prožil na Irish Open svůj profesionální debut Matt Fitzpatrick. Nyní se dočká jeho bratr, Alex. Do svého prvního turnaje v roli profesionála vystartuje zítra ve 13 hodin a 40 minut.