Nečekaným lídrem ve Skotsku je Tringale, Poulter vyhořel

DP World Tour
Nečekaným lídrem ve Skotsku je Tringale, Poulter vyhořel

První kolo Scottish Open ovládli Američané, nečekaným lídrem je Cameron Tringale s -9. Trápil se naopak Viktor Hovland a také Ian Poulter, který po peripetiích se soudy odehrál jedno z nejhorších kol na DP World Tour. 


Cameron Tringale nasázel šest birdie v řadě, bez jediné chyby upsal devět ran a pohodlně se usadil v čele Scottish Open. O tři rány zpět zůstal další Američan Gary Woodland, v nejlepší desítce najdeme i Sama Burnse, Douga Ghima, Kurta Kitayamu, Ryana Palmera, Alexe Smalleyho a Brandona Wu.

Z Evropanů začali skvěle Nicolai a Rasmus Hojgaardové, na -3 je také domácí Ewen Ferguson, který na konci března šokoval vítězstvím na Qatar Masters. Pod par hrají také Justin Rose, Jon Rahm, Jordan Spieth, Cameron Smith či Joaquin Niemann.

Naopak hrozivý start za sebou má Viktor Hovland. Norská hvězda zahrála během krátké sekvence na čtyřparové čtyřce duff a shank a přišel o dvě rány. Celkem zahrál čtyři nad par a dnes jej čeká boj o cut.

Na podobných pozicích se nacházejí i Billy Horschel, Matt Kuchar, Henrik Stenson či světová jednička Scottie Scheffler. Ten i přes tři birdie zahrál tři nad par a dnes bude muset zabrat. 

Zcela mimo hru jsou Francesco Molinari, Brian Harman, Danny Willett a také Ian Poulter. Anglický golfista uspěl v tomto týdnu s odvoláním proti zákazu startu, na úvod ale s jediným birdie poztrácel osm ran a patří mezi nejhorší.

Opačným případem je v tomto ohledu Justin Harding. Ten úvodní rundu zvládl bezchybně a s pěti birdie navrch. Patří mu tak třetí pozice.