Startovní pole Czech Open se plní, nechybí zajímaví zahraniční hráči

Startovní pole Czech Open se plní, nechybí zajímaví zahraniční hráči

Startovní listina Czech Open 2022, jehož dějištěm je od 11. do 14. srpna tradičně hřiště Royal Beroun Golf Clubu, se utěšeně zaplňuje. Nechybí v ní nejlepší čeští golfisté, profesionálové i amatéři, ale nebývale početné zastoupení mají už nyní i hráči ze zahraničí.


Turnaj, jehož tradice odstartovala v roce 2014, patří k vrcholům tuzemské golfové sezony a každoročně je přehlídkou nejlepších českých hráčů v konfrontaci se zahraniční konkurencí.

Mezi přihlášenými více než měsíc před startem turnaje s dotací 500 tisíc korun figurují přední čeští profesionálové Aleš Kořínek, Šimon Zach, či Matyáš Zapletal.

„Těší mě, že se startovní pole, v němž počítáme se 144 hráči, už s předstihem plní. A ještě více a mile mě překvapil počet dosud přihlášených hráčů ze zahraničí,“ uvedl prezident Royal Beroun Golf Clubu Vojtěch Matějček.

Mezi zahraničními golfisty je např. i Ital Federico Elli, který se v minulých ročnících několikrát umístil v Top 10 a jeho maximem v Berouně bylo třetí místo v roce 2017. Mezi přihlášenými je i další tradiční účastník Czech Open Slovák Ján Friesz, nebo Slovinec Anže Leskovar, který pravidelně startuje na Pro Golf Tour.

Díky změnám v amatérském statusu budou o podíly z finančních odměn hrát v Berouně i amatéři, byť pravidla stále jejich finanční příjem omezují, a to částkou do 1000 dolarů. V Berouně si amatér v případě vítězství odnese částku 20 tisíc korun.

„Děláme vše proto, aby startovní pole bylo co nejkvalitnější. I proto úzce spolupracujeme nejen s českou PGA a ČGF, ale také společností Relmost, promotérem turnaje Czech Masters, který se hraje následující týden po Czech Open,“ poznamenal Vojtěch Matějček.

Podle dohody společnost Relmost osloví několik desítek profesionálních hráčů, kteří nemají zajištěnou přímou účast na D+D Real Czech Masters na Albatrossu a jsou tzv. na čekačce s tím, že mají možnost si v týdnu před turnajem v rámci DP World Tour zahrát v Berouně.

Loňský titul z Czech Open obhajuje Filip Mrůzek, jehož výsledné vítězné skóre -24 je také rekordem berounského turnaje. Mrůzek je také jediným hráčem, který dokázal Czech Open během jeho existence od roku 2014 vyhrát třikrát. Při svém prvním vítězství v roce 2015 mu stačilo skóre -6.