Generálku na jubilejní The Open nejlépe zvládl Schauffele

DP World Tour
Generálku na jubilejní The Open nejlépe zvládl Schauffele

Xander Schauffele ovládl Genesis Scottish Open, připsal si první triumf v Evropě a rázem se stal jedním z hlavních favoritů jubilejního 150. The Open v St. Andrews.


Finálovou rundu Scottish Open začal Xander Schauffele skvostně. Na úvodních dvou jamkách zaznamenal birdie a dostal se do pohodlného náskoku čtyř ran. Jenže poté přišlo překvapivé trápení.

Tři pary následované sekvencí bogey - bogey - par - bogey. Rázem Schauffele o svůj náskok přišel a do čela se dostal jiný Američan, Kurt Kitayama. Ten zahrál stejně jako ve čtvrtek 66 ran, bogey na sedmnáctce jej ale nakonec pořádně mrzelo.

O titul mohl bojovat i jihokorejský golfista Joohyung Kim, bezchybnou skórkartu si ale pokazil na osmnáctce. Místo birdie zapsal bogey a musel se spokojit se třetí pozicí. Po třech birdie v řadě neměl k triumfu daleko ani Tommy Fleetwood, na Schauffeleho ale ztratil tři rány stejně jako Patrick Cantlay.

Vynikající turnaj má za sebou také Jamie Donaldson, skóre -3 stačilo na dělenou šestou pozici, kterou pro sebe získal i vítěz U.S. Open Matt Fitzpatrick či americké duo Brandon Wu - Cameron Tringale.

Z prvního triumfu na evropské půdě se ovšem nakonec přeci jen raduje Xander Schauffele. Na druhé devítce zaskóroval na tříparové čtrnáctce a ránu upsal i na pětiparové šestnáctce, kde se mu povedlo zaskórovat už potřetí. Na osmnáctce sice potřetí v řadě chyboval, vadit mu to ale nemuselo.

Před jubilejním 150. The Open v St. Andrews se tak Schauffele perfektně naladil a získal pro sebe sedmý titul z PGA Tour a druhý z DP World Tour.