Hlavními favority The Open jsou podle bookmakerů McIlroy a Schauffele

PGA TOUR
Hlavními favority The Open jsou podle bookmakerů McIlroy a Schauffele

Rory McIlroy je dle bookmakerů největším favoritem blížícího se 150. ročníku The Open Championship. Následuje jej Xander Schauffele, jenž v posledních týdnech hraje v mimořádné formě. 


Hlavním favoritem The Open 2022, které už zítra odstartuje na Old Course v St. Andrews, je podle očekávání Rory McIlroy. Severoirský golfista se po The Masters nachází ve skvělé formě, nejhůře skončil dělený devatenáctý na Travelers Championship, kde přitom po prvním kole vedl.

V St. Andrews hrál McIlroy The Open zatím jen jednou, před dvanácti lety zde skončil dělený třetí. Před sedmi lety zde kvůli zranění kotníku nestartoval. Podle PointsBet je na něj vypsán kurz 10:1.

Hned v závěsu se nachází Xander Schauffele. Ten během čtrnácti dnů ovládl Travelers Championship, JP McManus Pro-Am a Genesis Scottish Open a kurz 16:1 není žádným překvapením.

Schauffele, světová pětka, může napodobit Phila Mickelsona, který v roce 2013 získal Links Slam. Triumfoval tedy na Scottish Open a The Open.

Stejný kurz jako Schauffele mají také Jon Rahm a světová jednička Scottie Scheffler. Na šampiona z roku 2017 se dá vsadit v kurzu 17:1, do 20:1 poté mají ještě Matt Fitzpatrick, Justin Thomas, Shane Lowry, Cameron Smith a Patrick Cantlay.

Obhájce titulu Collin Morikawa následuje v kurzu 28:1, stejně jako zástupce LIV Golf Dustin Johnson. Pozornost bude upřena i na majitele dvou druhých míst z majorů v letošním roce Willa Zalatorise.

Naopak od Tigera Woodse se vítězství neočekává (80:1). Woods zde nicméně v letech 2000 a 2005 triumfoval a je zřejmé, že se pro něj jedná o poslední Open v St. Andrews. Stejným kurzem je hodnocen i Bryson DeChambeau, který se na Old Course představí vůbec poprvé.