150. The Open nejlépe rozehrál Young, neztratil se ani McIlroy. Woods mimo hru

PGA TOUR
150. The Open nejlépe rozehrál Young, neztratil se ani McIlroy. Woods mimo hru

Jubilejní 150. The Open v St. Andrews nejlépe rozehrál Cameron Young a s -8 vede. Jen dvě rány ztrácí Rory McIlroy, to Tiger Woods si svůj vstup do posledního majoru na Old Course představoval zcela jistě jinak. 


Cameron Young na úvod 150. The Open neudělal jedinou chybu, nasázel osm birdie a klidně mohl končit i ve dvouciferných červených číslech. Jen dvě rány ztratil Rory McIlroy, mrzet jej sice mohla špatná přihrávka na čtyřparové třináctce a následné bogey, McIlroy si ale ihned vzal ránu zpět a s Old Course se rozloučil parádním puttem do birdie na osmnáctce.

O další úder zpět najdeme Camerona Smithe a senzačně také devětatřicetiletého Angličana Roberta Dinwiddieho, který letos odehrál jen jeden turnaj ve Francii v rámci Challenge Tour.

Čtyři rány pod par zahrál i přes velké potíže na čtyřce Viktor Hovland, dále také Dustin Johnson, Scottie Scheffler a Lee Westwood. K parádnímu výsledku na úvod měl nakročeno i Big Easy.

Ernie Els se po dvanáctce dostal na -5, v závěru kola ale dvě rány ztratil a do druhé rundy půjde se skóre -2. Phil Mickelson odehrál v paru, to Tiger Woods má pro letošek už zřejmě dohráno.

Woods už na jedničce ztratil dvě rány a po problémech na sedmičce šel už za +6. Následně sice začal skórovat, chybám se nicméně nevyvaroval a skóre +6 mu již zůstalo. Dnes tak bude potřebovat zázrak. 

Ranou úvodního dne na Old Course je putt Iana Poultera do birdie. Putt měřil přes 49 metrů!