Dopoledne utekl Johnson, v čele The Open ovšem Cameron Smith

PGA TOUR
Dopoledne utekl Johnson, v čele The Open ovšem Cameron Smith

Skvělé páteční kolo prožil Dustin Johnson a po dopoledních flightech se dostal do čela 150. The Open. V St. Andrews ale po dvou kolech vede Cameron Smith, následován je například Rorym McIlroyem.


Dustin Johnson začal druhou rundu nepříjemným bogey, poté se ale rozehrál ke skvělému výkonu. Perfektně puttoval, nasázel šest birdie a své skóre posunul na -9. To po dopoledních flightech stačilo na prvenství.

Vynikající rundu se šesti birdie a žádnou chybou vysekl Tyrrell Hatton, na skóre -8 se dostala také světová jednička Scottie Scheffler. Odpoledne se ale přes tyto hráče přeřítilo kvarteto hvězd.

Cameron Smith upsal osm ran a bez jediné chyby zamířil na -13. O dvě rány zpět se dostal lídr po prvním kole Cameron Young, jenž tentokrát tolik nezářil (pět birdie, dvě bogey).

Ve hře o titul se zcela jistě udrželi i evropská esa Rory McIlroy a Viktor Hovland. Ránu dne zahrál druhý jmenovaný, který z nevýhodné pozice na patnáctce trefil druhou ranou hole-out do eaglu. Silné evropské duo se dostalo na -10 a dnes je čeká společný flight.

Mimo hru je naopak Tiger Woods, který sice začal birdie na trojce, poté už ale jen ztrácel. Se skóre +9 tak skončil v poli poražených, to ale divákům na osmnáctce nezabránilo v bouřlivém standing-ovation.

Cutem neprošli ani Marc Leishman, Mito Pereira, Phil Mickelson, Kevin Na, Brooks Koepka, Pádraig Harrington, Henrik Stenson, Richard Bland, Webb Simpson, Louis Oosthuizen, Ernie Els, Max Homa, Jamie Donaldson a také obhájce triumfu Collin Morikawa.