O poslední major si to rozdají Hovland a McIlroy, Lowry se zapsal do historie

PGA TOUR
O poslední major si to rozdají Hovland a McIlroy, Lowry se zapsal do historie

Viktor Hovland a Rory McIlroy ve společném flightu zazářili, propracovali se do čela The Open a dnes si to v dalším přímém souboji rozdají o titul. 


Viktor Hovland a Rory McIlroy šli spolu v rámci předposledního flightu a předvedli úžasný výkon. Hovland jako jediný při Moving day nechyboval, trefil šest birdie (z toho čtyři v řadě) a dostal se na skóre -16.

McIlroy se musel smířit s bogey na sedmnáctce, jinak ale odehrál podobné kolo jako Nor. Za zmínku stojí především neuvěřitelný eagle na desítce. Světová dvojka totiž trefila hole-out z bunkeru.

V posledním flightu se dvojici Cameronů tolik nedařilo. Smith zapsal dokonce ránu nad par hřiště, Youngovi se povedlo upsat jedinou ránu. Oba se tak srovnali na skóre -12 a i je dnes čeká "opáčko" společného flightu.

Parádní kolo zaznamenal Tommy Fleetwood, jenž upsal stejně jako Hovland s McIlroyem šest ran a dostal se do první desítky. Při skvělém finále by teoreticky mohl zabojovat o titul, podobně jako S. W. Kim, Scottie Scheffler, Dustin Johnson, Matt Fitzpatrick nebo Adam Scott.

Do historie The Open se zapsal Shane Lowry, jenž jako první hráč zaznamenal dva eagly na čtyřparech v řadě za sebou. Lowry se hole-outem trefil na devítce a následně i na desítce. Celkem jde za -7, což stačí na dělenou třináctou pozici.