Po třech letech se na PGA Tour opět raduje "letní" Reavie

PGA TOUR
Po třech letech se na PGA Tour opět raduje "letní" Reavie

Kromě 150. The Open se v rámci PGA Tour hrála také Barracuda Championship. Vítězem se stal Chez Reavie, jenž slaví už třetí titul na nejslavnější golfové Tour. A opět v létě.


Barracuda Championship se hraje bodovacím systémem. Za birdie dva body, za eagle pět. Naopak za bogey ztráta jednoho bodu, za double-bogey poté tří. Na hřišti Tahoe Mountain Club’s Old Greenwood v Truckee v Kalifornii to byla podobná bitva jako na The Open.

O triumf se přetahovali zejména Chez Reavie, Martin Laird a Švéd Alex Noren, pro kterého by to byl dozajista největší úspěch kariéry. Prvního titulu na PGA Tour se ale nedočkal, na Reavieho ztratil jeden bod, potřeboval tedy birdie navíc.

Ve finálové rundě se mu ale dařilo podstatně více než Reaviemu. Připsal čtrnáct bodů za osm birdie a jen dvě bogey. To Reavie zaskóroval jen čtyřikrát, právě birdie ze šestnáctky ale definitivně rozhodlo o jeho třetím titulu na okruhu.

Reavie navíc potvrdil, že je fanouškem letních měsíců. Před čtyřmi lety na RBC Canadian Open slavil 27. července, o rok později na Travelers Championship se dočkal 23. června.

V poli zazářilo i několik zajímavých evropských jmen. Kromě Lairda a Norena skončil v TOP 10 také Hurly Long, jenž týden předtím zaznamenal skvělou čtvrtou pozici na Barbasol Championship. Do TOP 20 se poté vešli také Dán Marcus Helligkilde, Nor Espen Kofstad, Ital Nino Bertasio a Němec Yannik Paul.