Video, z něhož bolí srdce. Jak si McIlroy proputtoval cestu k titulu

PGA TOUR
Video, z něhož bolí srdce. Jak si McIlroy proputtoval cestu k titulu

10. srpna roku 2014. To byl poslední major úspěch Roryho McIlroye, tehdy na PGA Championship vyhrál svůj čtvrtý "grandslam". Na 150. The Open měl k dalšímu titulu neuvěřitelně blízko, přáno mu ale v St. Andrews nebylo.


Asi jen málokdo ve finálové rundě nepřál triumf Rorymu McIlroyovi. Samozřejmě hned v závěsu byl sympatický mladík Viktor Hovland, který by si major titul také zcela jistě zasloužil.

Jenže je tu Rory, který na major titul čeká od 10. srpna roku 2014, kdy na hřišti Valhalla Golf Club o jednu ránu přehrál Phila Mickelsona a získal pro sebe PGA Championship. 

Nemůžeme říci, že by McIlroy od té chvíle přestal vyhrávat, vždyť od té chvíle urval na PGA Tour dvanáct titulů včetně dvou z Tour Championship a jednoho z The Players. Majory se mu ale začínají vyhýbat.

Na Old Course v St. Andrews měl v neděli zřejmě největší šanci. Do finále šel spolu s Viktorem Hovlandem z první pozice a s náskokem čtyř ran na Camerona Smithe a Camerona Younga.

Výsledkem bylo bezchybné kolo, ale nakonec až třetí pozice. Rory McIlroy poprvé ve své kariéře obsadil na všech majorech umístění v TOP 10, vytouženého úspěchu se ale znovu nedočkal.

"Budu v pořádku. Není to otázka života a smrti a jsem si jistý, že budu mít další šance vyhrát The Open a další majory. Teď mám ovšem pocit, že ta šance byla velká. Neudělal jsem žádnou chybu, ale popravdě jsem neudělal ani nic moc dobře," řekl po finálové rundě McIlroy.

V ní zapsal šestnáct parů a dvě birdie. Neudělal žádnou chybu, z krátkého videa shrnujícího neproměněné putty Roryho McIlroye ve finále ale bolí srdce.