Smith předběhl McIlroye, posun pro Johnsona. Ale jen chvilkový

Smith předběhl McIlroye, posun pro Johnsona. Ale jen chvilkový

Zajímavé změny se udály ve světovém golfovém žebříčku. Cameron Smith se po výhře na The Open posunul na druhou pozici, naopak Jon Rahm je na tom nejhůře od konce roku 2019.


Rory McIlroy na všech čtyřech majorech skončil v TOP 10. Na jubilejním 150. The Open v St. Andrews skončil druhý, právě toto místo ale v rámci světového golfového žebříčku opustil.

Jeho místo zaujal vítězný Cameron Smith, který je nyní nejvýše ve své kariéře. Jasnou jedničkou momentálně zůstává Scottie Scheffler. Propad na pátou pozici zažil Španěl Jon Rahm. Bývalá světová jednička (červen 2021 - březen 2022) se propadla až na páté místo, což je nejnižší postavení Rahma od září roku 2019. Rahm v St. Andrews skončil až na děleném 34. místě.

O jednu pozici se propadl také Xander Schauffele, který přitom od Masters neskončil mimo TOP 20 a před The Open měl sérii tří vítězných turnajů v řadě. Na Old Course navíc nehrál vůbec špatně - dělil patnácté místo.

Posun naopak zažil Cameron Young, po vydařeném linksovém měsíci se 32. pozice dostal na devatenáctou příčku a poprvé v kariéře je v TOP 20. Tam se udržel také Dustin Johnson. Z osmnácté poskočil o dvě pozice na šestnáctou, přiblížení se k elitě je ale pouze dočasné.

Johnson se totiž nedávno připojil k LIV Golf a výsledky z této Tour zatím nejsou do golfového žebříčku počítány. Pro Johnsona a další účastníky LIV Golf tak brzy přijde tvrdý pád.