Famózní obrat přinesl Ramsaymu titul po více než sedmi letech

DP World Tour
Famózní obrat přinesl Ramsaymu titul po více než sedmi letech

Skotský golfista Richie Ramsay na začátku druhé devítky finálového kola Cazoo Classic postrádal vidinu dalšího úspěchu. Vše se ale změnilo a Ramsay tak slaví po více než sedmi letech.


Vše měl ve svých rukou Francouz Julien Guerrier. Sedmatřicetiletý hráč měl nadosah největší životní úspěch. Na úvodní devítce trefil tři birdie, přidal šest parů a byl na skóre -15.

Další hráči ztráceli, Richie Ramsay dokonce tři rány. A po bogey na dvanáctce byl náskok Guerriera dokonce ještě o ránu větší. Jenže od té chvíle se vše změnilo. Guerrier zapsal tři bogey a již nedokázal zaskórovat, Ramsay oproti tomu zapsal tři birdie a situace se proměnila.

Do hry se dostal i domácí Paul Waring, jenž zaskóroval na sedmnáctce a posunul se na -13. Na Ramsayho před poslední jamkou ztrácel jednu ránu, měl ale již dohráno. Ramsay neměl jednoduchou pozici, třetí ránu na čtyřparu hrál mimo green, dokázal si ale velmi dobře přihrát a následně přesným puttem rozhodl o svém čtvrtém titulu na DP World Tour.

Rodák z Aberdeenu se dočkal po více než sedmi letech a emoce tak rozhodně neskrýval.

TOP 10 umístění slaví i jeho krajan Grant Forrest, domácí Andy Sullivan či švédské trio Kinhult - Peterson - Dantorp. Po vítězství na British Masters potvrzuje solidní formu i Thorbjorn Olesen, jenž dělí jedenácté místo s Victorem Dubuissonem či Eddiem Pepperellem.