Harrington neměl daleko k druhému majoru v řadě, nakonec jej obral Clarke

Harrington neměl daleko k druhému majoru v řadě, nakonec jej obral Clarke

Skvělou druhou devítkou posledního dne seniorského The Open si o druhý triumf v řadě řekl Pádraig Harrington. Po pauze způsobené silným deštěm si ale pro první titul nakonec dokráčel Darren Clarke. 


Hvězdy seniorského golfu Bernhard Langer, Alex Čejka či Miguel Ángel Jiménez o titul tentokrát nebojovali. Německé duo skončilo na -4 a dělené dvanácté pozici, Jiménezovi finále hrubě nevyšlo a nakonec se propadl až na 29. pozici, kterou dělí i jeho jmenovec a krajan Martin, jenž v jednu chvíli taktéž bojoval o vítězství.

Seniorské The Open se povedlo Erniemu Elsovi, -8 stačilo na třetí místo. Stejně dopadl i Thajec Thongchai Jaidee či Angličan Paul Broadhurst, úder poté k boji o titul chyběl Pádraigu Harringtonovi.

Irský golfista na první devítce nezaznamenal jediné birdie, naopak na sedmičce ránu ztratil a na devítce se dokonce musel smířit s double-bogey. Před a po pauze vynucené silným deštěm se ale vítěz U.S. Senior Open rozehrál k famóznímu výkonu.

Šestkrát zaskóroval a dostal se na -9. Nakonec mu ale přeci jen jedna rána scházela. Darren Clarke se po nečekaném bogey na desítce propadl na -8, ránu si ale na dvanácté vzal zpět a byl ve vedení. Po pauze se na něj dotáhl právě Harrington, Clarke ale na závěrečném pětiparu zaskóroval v turnaji i počtvrté a připisuje si na své konto první major titul!

Darren Clarke se navíc stal teprve čtvrtým golfistou, který si připsal vítězství na The Open a také na Senior Open Championship. Dokázal to jedenáct let poté, co v Royal St George's Golf Clubu o tři rány přehrál Dustina Johnsona a Phila Mickelsona.