Melichová se mezi elitou neztratila, cutem ale neprojde

Melichová se mezi elitou neztratila, cutem ale neprojde

Česká golfistka Jana Melichová má za sebou premiéru mezi světovou golfovou elitou. Na Trust Golf Women's Scottish Open zanechala solidní dojem, cutem se ale neprotáhne.


Jana Melichová prožila na Dumbarnie Links velmi zajímavé úvodní kolo. V něm dokázala zahrát hned šest birdie, bohužel se ale nevyvarovala chybám. Od patnáctky do osmnáctky poztrácela hned pět ran, jedno double-bogey připsala i na trojce a celkem tak zahrála 74 ran (+2).

Zařadila se na konec první stovky a do dnešního dne potřebovala výrazné zlepšení. Hned na jedničce ale přišla o další úder a cut se začal vzdalovat. Na pětce si ránu vzala zpět a na jedenáctce využila ke skórování i tříparovou jamku.

Melichová tak měla blízko ke kolu pod par hřiště, na šestnáctce ale opět o ránu přišla a kolo tak došla v paru. Celkově tak za dvě kola zahrála ve Skotsku +2, což je velmi sympatický výkon.

Pro čtyřiadvacetiletou nečekanou vítězku Czech Ladies Open z konce června šlo totiž o premiéru mezi světovou elitou. Na cut to nicméně stačit nebude, pravděpodobně o tři až čtyři rány.

Co se čela týče, v průběhu druhé rundy vede Lilia Vu. Americká golfistka má také páteční kolo dohrané, dokázala se dostat na -12 a má náskok jedné rány na favorizovanou Francouzsku Celine Boutier.