VIDEO: Sabbatini bojuje o cut. Pomohl si esem

PGA TOUR
VIDEO: Sabbatini bojuje o cut. Pomohl si esem

Letos se Rory Sabbatini potýká s absencí formy, jeho nejlepším výsledkem je dělená pětadvacátá pozice a karta na další sezóny začíná být v ohrožení. 


Celkem 39 kritérií rozhoduje o tom, kdo a jak získá kartu na PGA Tour. Rory Sabbatini je momentálně v jedenácté skupině spolu s Lukem Donaldem či Vijayem Singhem. Jedná se o Career Money Exemption a toto kritérium je určeno pro TOP 50 hráčů, kteří na PGA Tour vydělali nejvíce.

Jenže výjimka Sabbatinimu vyprší po této sezóně a je tedy možné, že o kartu na PGA Tour přijde. Letošní sezóna mu totiž podle představ rozhodně nevychází. Na začátku října obsadil dělenou třetí pozici na Shriners Hospitals for Children Open, od té chvíle se ale trápí.

Ze čtrnácti turnajů skončil v TOP 30 jen jednou, cutem neprošel hned pětkrát, jednou byl diskvalifikován a na Arnold Palmer Invitational v průběhu třetí rundy odstoupil.

Aktuálně je ve světovém žebříčku na 176. pozici, ve FedEx Cupu získal jen 232 bodů a v žebříčku mu patří až 152. pozice. Do play-off FedEx Cupu se dostane jen 125 nejlepších a Sabbatini tak musí bojovat.

Již druhý den bojuje na Rocket Mortgage Classic a už nyní je jisté, že boj to bude tuhý. V prvním kole sice upsal tři rány, druhou rundu ale odstartoval dvěma bogey na úvodních čtyřech jamkách.

Vzápětí ale přišla vzácná pomoc. Na tříparové patnáctce trefil Rory Sabbatini eso a cut se přiblížil. Po bogey na šestnáctce a birdie na dvojce je Sabbatini aktuálně na skóre -3, což stačí na dělenou 46. pozici. Jistého ale zástupce slovenského golfu nemá nic.