Mrůzek bojoval, na poslední jamce se ale v Irsku připravil o víkend

Mrůzek bojoval, na poslední jamce se ale v Irsku připravil o víkend

Začátek července ještě Filip Mrůzek může považovat za povedený, od francouzského týdne ale přišly tři turnaje, na které bude chtít třicetiletý hráč co nejdříve zapomenout.


Na Italian Challenge Open odehrál solidní čtyři kola a připsal si dělenou 21. pozici. Následující tři turnaje už se ale třicetiletému hráči nepovedly. Ve Francii dělil 136. pozici, v Rakousku i přes vynikající start po Moving day opustil příčky v TOP 20 a kvůli nemoci nakonec nenastoupil do finále a nepovedený červenec zakončil dnes v Irsku.

Ve Straffanu na hřišti The K Club zahrál Mrůzek na úvod čtyři birdie, ale také šest bogey a bylo zřejmé, že dnes bude potřebovat zabrat. Po bogey a double-bogey na úvodních dvou jamkách se nezdálo, že by Mrůzek mohl o cut bojovat.

Po nepovedené desítce a jedenáctce ale zabral a bez chyby se čtyřmi birdie došel až na závěrečnou devítku, kde potřeboval k možnému projití cutem zaskórovat. Skóre even PAR totiž velmi pravděpodobně na cut stačit bude.

Mrůzkovi se ale poslední jamka druhé rundy Irish Challenge nepovedla, zahrál nepopulárního "sněhuláka" a s konečným výsledkem +5 se s turnajem loučí.