Pendrith nečekaným lídrem Rocket Mortgage Classic, stíhá jej šampion z minulého týdne

PGA TOUR
Pendrith nečekaným lídrem Rocket Mortgage Classic, stíhá jej šampion z minulého týdne

Překvapivým lídrem Rocket Mortgage Classic po dvou kolech je Kanaďan Taylor Pendrith. V zádech má ale silného protivníka, jedinou ránu totiž ztrácí šampion z minulého týdne Tony Finau. 


Taylor Pendrith se s Tonym Finauem utrhli už během prvního kola. Zatímco vítěz z minulého týdne zahrál čisté kolo s osmi birdie, Kanaďan potřeboval kvůli bogey na osmnáctce o jedno birdie navíc.

Velmi podobně si 237. hráč světa vedl i včera, kdy tentokrát bogey zapsal na šestnáctce, kromě toho ale osmkrát zaskóroval. Za zmínku stojí především úvodní čtyři jamky, na kterých si připsal čtyři birdie.

Lídrem je Pendrith o jedinou ránu. Favoritem je nicméně stále Finau, neboť jednatřicetiletý hráč odehrál od poloviny března jen dva turnaje. Na obou sice skončil v TOP 15, jednalo se ale o hůře obsazené Barbasol Championship a Barracuda Championship. 

Skvělou druhou rundu zahrál také Cameron Young, který zaznamenal sedm birdie a také eagle na čtyřparové třináctce. Hole-out to byl skutečně parádní. Nejlepším Evropanem je Němec Stephan Jaeger na -9, stejné skóre mají také Adam Scott, Sahith Theegala či Patrick Cantlay.

Cutem bez potíží prošli také Matt Wallace, Danny Willett, Adam Hadwin nebo Jason Day. Končí naopak Gary Woodland, Kevin Kisner, Matt Kuchar, Ryan Palmer nebo také Rickie Fowler.