Finau jako první hráč v sezóně slaví druhý titul po sobě

PGA TOUR
Finau jako první hráč v sezóně slaví druhý titul po sobě

Tony Finau na Rocket Mortgage Classic deklasoval zbytek startovního pole a jako první hráč v této sezóně si na PGA Tour došel pro druhý titul po sobě. 


Od prvního dne v Detroitu to byl souboj vítěze z minulého týdne Tonyho Finaua a nečekaně také kanadského golfisty Taylora Pendritha. Společně vedli po prvním kole, po druhé rundě byl v čele o ránu Kanaďan a po Moving day bylo znovu vše srovnané.

Dnes ve finále už to nicméně taková bitva nebyla. Nejvážnějším kandidátem na sesazení Finaua byl Patrick Cantlay, jenž na úvodní devítce zahrál pět birdie a po eaglu na čtrnáctce nebyl od Finaua vůbec daleko.

Šestnáctý hráč světa ale nikomu šanci nedal. Poprvé na turnaji sice zahrál bogey, to mu ale na jedenáctce vadit nemuselo. Kromě toho hrál totiž skvěle, šestkrát zaskóroval a své nejbližší pronásledovatele porazil o plných pět ran!

Cantlay nakonec dělí druhou pozici, společně s Cameronem Youngem a zmíněným Pendrithem, který hrál dnes pouze v paru. I přesto se jedná o největší úspěch v jeho dosavadní kariéře. 

O další úder zpět skončil nejlepší Evropan turnaje, Němec Stephan Jaeger. V nejlepší desítce najdeme i Matta Wallace, který bojuje o play-off FedEx Cupu podobně jako Jaeger. To vítěz turnaje je v naprosté pohodě, po druhé výhře v řadě, což se Finauovi povedlo jako prvnímu v této sezóně, se posunul na sedmou příčku.