Czech Open se blíží, chybět nebude Matuš a také obhájce triumfu Mrůzek

Czech Open se blíží, chybět nebude Matuš a také obhájce triumfu Mrůzek

Prakticky kompletní domácí profesionální i amatérská golfová špička, zajímavá a početná konkurence ze zahraničí, v banku půl milionu korun, to jsou základní údaje k turnaji Czech Open 2022, který se odehraje 11. – 14. srpna tradičně na hřišti Royal Beroun Golf Clubu.


Ve startovní listině nechybí trojnásobný vítěz Czech Open Filip Mrůzek, který se představí na berounské osmnáctce hned v několika rolích – jako obhájce loňského titulu plus majitel rekordu hřiště s výsledkem 62 ran a nejnižšího vítězného skóre, kterým bylo loňských -24.

Mezi největší vyzývatele budou patřit další přední čeští profesionálové Stanislav Matuš, Aleš Kořínek, Šimon Zach, Štěpán Daněk, či Matyáš Zapletal. A samozřejmě i přední čeští amatéři, kteří byli v loňském ročníku hodně vidět.

Matěj Bača skončil loni druhý, což je dosud nejlepší umístění amatérského hráče na Czech Open v Berouně. Mezi favority letos patří i další amatér Dominik Pavouček s handicapem +6,5, či další golfové naděje David Siwy, či Timotej Formánek.

Velkou pozornost poutá i start teprve 12letého Louise Kleina, který už má za sebou i několik pozoruhodných výsledků mezi dospělými. Přestože teprve až v srpnu oslaví své 13. narozeniny, už si stačil zahrát i na Challenge Tour na brněnské Kaskádě, kde až do závěrečných jamek bojoval o cut.

Zajímavá a početná je i zahraniční konkurence – celkem je ve startovní listině třicítka golfistů z osmi zemí. „Jsme velice rádi, že se nám turnaj i po odchodu titulárního sponzora podařilo připravit a velice nás těší velký zájem hráčů. Milým překvapením je pro nás velký zájem golfistů ze zahraničí,“ konstatoval prezident Royal Beroun Golf Clubu Vojtěch Matějček.

Turnaj s dotací 500 000 korun startuje prvním kolem 11. 8. a po druhé rundě o den později následuje cut pro 40 nejlepších hráčů včetně dělených míst. Turnaj vyvrcholí finálovými koly v soboru a v neděli 13. a 14. 8.

Předehru turnaje obstará už ve středu Pro-Am, v němž si po boku nejlepších profesionálů a amatérů zahrají i opravdu amatérští golfisté. Motivací pro profesionální hráče je zajímavá odměna v podobě ročního členství v Royal Beroun Golf Clubu.

K tradici Czech Open patří i zajímavé a netradiční odměny za případné hole-in-one na vybraných tříparových jamkách. Letos se bude hrát na jedenáctce o zapůjčení vozu Volvo, zatímco na šestce jsou v sázce Tatry.

„Chtěli jsme program Czech Open zpestřit, udělat ho zajímavější. V minulosti se na šestce hrálo o nákladní auto Tatra. To nemáme, a tak se hraje rovnou o Tatry, tedy o zájezd do Tater. Přišlo nám to jako docela vtipný nápad,“ vysvětlil Vojtěch Matějček.