Kariérní posun pro Crockera, Mickelson již brzy opět mimo stovku

PGA TOUR
Kariérní posun pro Crockera, Mickelson již brzy opět mimo stovku

Na nové vydání světového golfového žebříčku se zcela jistě nejvíce těšil Sean Crocker, který díky prvnímu triumfu na DP World Tour zažívá posun o více než 100 pozic.


Sean Crocker na Hero Open získal svůj první profesionální titul a v novém vydání světového golfového žebříčku je o více než 100 pozic výše. Před turnajem v St. Andrews okupoval 241. pozici, nyní se posunul na 133. místo.

Po druhém titulu v řadě se Tony Finau samosebou tak "brutálně" posunout nemohl, i po Rocket Mortgage Classic se ale výrazně přiblížil elitní desítce, kde byl naposledy v roce 2019.

Nyní je třináctý, těsně před Willem Zalatorisem a těsně za Jordanem Spiethem. I Cameron Young, který znovu vybojoval umístění v TOP 3, se k nejlepší světové desítce přiblížil - aktuálně je sedmnáctý.

Volný pád naopak zažívá Tiger Woods, vedle Heinricha Bruinerse z JAR a Zhanga Huilina z Číny drží 1062. příčku. Tak nízko se zatím Phil Mickelson nenachází, již brzy ale opět po roce opustí elitní stovku.

Před senzačním titulem na PGA Championship byl až 116., nyní je na 99. místě, a jelikož se místo PGA Tour účastní LIV Golf, pád bude pokračovat.