Shinkwin po skvělém Moving day útočí na druhý titul

DP World Tour
Shinkwin po skvělém Moving day útočí na druhý titul

Francouz Julien Guerrier dělil vedení po první rundě a samostatně se do čela dostal po kole druhém. Zdálo se, že soupeře nebude mít ani při Moving day. Angličan Callum Shinkwin byl ale překvapivě proti. 


Francouzský golfista Julien Guerrier skvěle našlápl ke svému prvnímu úspěchu na DP World Tour. Za sebou má přitom sedmatřicetiletý hráč už dva majory, konkrétně Masters a The Open Championship.

Dosud ale získal jen dva tituly na Challenge Tour. Guerrier zahrál na úvod čtyři rány pod par a dostal se společně s ostrovní dvojicí Syme - Whitnell do děleného vedení. Po pátku už vedl samostatně a zdálo se, že mu v cestě nebude stát nikdo ani po Moving day.

Guerrier sice znovu odepsal tři rány, o vedení ale překvapivě přišel. Skvělou rundu totiž zahrál Angličan Callum Shinkwin. S jednou chybou a sedmi birdie se dostal na skóre -11 a do finále zítra půjde s náskokem jedné rány na Francouze. Společně ve flightu uvítají také zmíněného Skota Connora Symea, který ale na čelo ztrácí už šest ran.

Zdá se tak, že o titul si to rozdají pouze Guerrier a Shinkwin. Pro Angličana by šlo o druhý triumf na European Tour, potažmo DP World Tour. Poprvé se radoval před dvěma lety na Aphrodite Hills Cyprus Open.

Pozornost budí také David Howell, který na Cazoo Open absolvuje svůj 700. turnaj mezi evropskou elitou. A nevede si vůbec zle, po třech kolech je se skóre -1 na děleném jedenáctém místě. Dodejme, že pod parem je na hřišti Celtic Manor jen dvacet hráčů.

Mezi nimi najdeme Mikka Korhonena a obhájce titulu na Czech Masters Johannese Veermana (oba -4), Lucase Bjerregaarda (-2) a také silnou pětici Paul Dunne - Jazz Janewattananond - Thorbjorn Olesen - Eddier Pepperell - Andy Sullivan. Všichni hráči jsou stejně jako Howell na skóre -1.