Drama se nekonalo, druhý titul mezi evropskou smetánkou má Shinkwin

DP World Tour
Drama se nekonalo, druhý titul mezi evropskou smetánkou má Shinkwin

Ve Walesu na Cazoo Open triumfoval Callum Shinkwin a získal svůj druhý vavřín na okruhu. Žádné drama se nekonalo, hlavní protivník Julien Guerrier totiž odpadl hned na začátku. 


Od konce třetího kola bylo zřejmé, že o titul si to v Celtic Manoru rozdají pouze Angličan Callum Shinkwin a Francouz Julien Guerrier. S náskokem jedné rány šel do neděle devětadvacetiletý rodák z anglického Watfordu.

A o svém druhém triumfu rozhodl prakticky během úvodních šesti jamek. I když Guerrier mu k tomu výrazně pomohl. Shinkwin sice začal bogey na dvojce, poté ale třikrát v řadě zaskóroval a dostal se na -13.

To Guerrier na úvodních šesti jamkách poztrácel tři rány a bylo po jakémkoliv dramatu. Nakonec zahrál Guerrier ve finále pět ran nad par hřiště a přišel i o druhou pozici. Na ni se dostal Connor Syme, stačilo mu k tomu osm ran pod par.

Výborné finále má za sebou také Lucas Bjerregaard a dělenou třetí pozici zcela jistě bere. Do první desítky se dokázalo vtěsnat také anglické kvarteto Dixon - Sullivan - Waring - Armitage a v TOP 10 je tak hned pět zástupců této země.

Co se Shinkwina týče, ten ve finále dokázal zahrát šest birdie, ale také pět bogey. Přesto má v konečném leaderboardu zřetelný náskok čtyř úderů.