Úžasné léto završil dvacetiletý Kim titulem na Wyndham Championship

PGA TOUR
Úžasné léto završil dvacetiletý Kim titulem na Wyndham Championship

Objevem letošní sezóny je zcela jistě teprve dvacetiletý jihokorejský golfista Joohyung Kim. Skvělé léto navíc nyní završil titulem na Wyndham Championship a může myslet i na další úspěchy. 


Joohyung Kim hrál většinu letošní sezóny na Asian Tour. Na začátku roku triumfoval na Singapore International a úspěchy získával i dále. Solidní třiadvacáté místo získal na U.S. Open a díky bodům z Asian Tour dostal možnost zahrát si na Scottish Open.

Tam předvedl vynikající výkon, obsadil třetí místo a po úspěšném cutu na The Open dostal dočasné členství na PGA Tour. Na 3M Open skončil 26., na Rocket Mortgage Classic už sedmý a nyní má ve dvaceti letech první titul na PGA Tour.

V Greensboro odstartoval ztrátou čtyř ran, kolo ale zakončil se sedmi birdie na kontě. V pátek upsal dalších šest ran a ve třetí rundě, která se pro mnohé hráče rozdělila kvůli počasí do dvou dnů, získal další dva údery.

To nejlepší si ale Kim schoval na finále. Žádnému hráči nedal šanci, na desítce sice zachyboval, byla to ale jediná chybka v jinak úžasné finálové rundě. Kim zahrál sedmadvacet ran na první devítce, to je druhé nejnižší skóre na devítce v historii Tour.

Celkem zahrál Kim devět ran pod par a své nejbližší soupeře, Johna Huha a Sungjae Ima, porazil o plných pět ran. Zajímavostí je, že všichni tři hráči zaznamenali ve finálovém kole eagle.

Čistou skórkartu s jedním eaglem a čtyřmi birdie zapsal Tyrrell Hatton, díky tomu se nejlepší Evropan propracoval na dělené osmé místo.