Fowler slaví, po rozhodnutí soudu si zahraje play-off FedEx Cupu

PGA TOUR
Fowler slaví, po rozhodnutí soudu si zahraje play-off FedEx Cupu

Původně mezi nejlepšími nebyl, nakonec si ale Rickie Fowler play-off FedEx Cupu zahraje. Rozhodl o tom soud, který mimo hru poslal tři hráče, jež přešli k LIV Golf. 


Taylor Gooch, Matt Jones a Hudson Swafford, kteří v nedávné době přestoupili z PGA Tour do LIV Golf, zažalovali svého dřívějšího zaměstnavatele a požadovali možnost hrát v play-off FedEx Cupu.

To jim ale umožněno nebude. Federální soud totiž včera večer rozhodl o tom, že suspendace platí a že hráči musí za své rozhodnutí nést následky. Soudkyně Beth Labson Freeman poukázala také na to, že LIV Golf hráče dostatečně "odškodní".

Argumentace hráčů a právníků, že přijdou o odměny a nastanou nenavratitelné škody, neprošla. „V tomto případě prostě neexistuje žádná nenapravitelná škoda,“ uvedl právník PGA Tour Elliot Peters.

Zatímco má zmíněná trojice smůlu, tři hráči pod čarou slaví. Na FedEx St. Jude Championship se tak představí 133. hráč pořadí Nick Taylor a následně také Kramer Hickok a Rickie Fowler.

Je nicméně velmi pravděpodobné, že v Memphisu to pro všechny tři hráče skončí. Do BMW Championship postoupí jen 70 nejlepších, závěrečný turnaj sezóny Tour Championship absolvuje třicet vyvolených.