Si Woo Kim a Spaun vévodí leaderboardu prvního turnaje play-off, McIlroy i Scheffler začali podprůměrně

PGA TOUR
Si Woo Kim a Spaun vévodí leaderboardu prvního turnaje play-off, McIlroy i Scheffler začali podprůměrně

Úvodní rundu prvního play-off turnaje FedEx Cupu v Memphisu nejlépe zvládli Si Woo Kim a J.J. Spaun. To největší favorité na čele se Scottiem Schefflerem a Rorym McIlroyem začali poměrně bídně. 


Skvěle se na úvod s nástrahami hřiště TPC Southwind vypořádali J.J. Spaun a S.W. Kim. Oba zahráli osm ran pod par a jsou v čele FedEx St. Jude Championship, tedy prvního podniku třídílného play-off.

Neméně dobře odstartoval taktéž Sahith Theegala, sedm birdie na úvod bez jediné chyby stačí na samostatnou třetí pozici. O ránu zpět najdeme ve fantastické formě hrajícího Tonyho Finaua. Ten sice dvakrát zachyboval, vynahradil to ale hned osmi zásahy.

Z Evropanů se nejblíže k lídrům dostal Sepp Straka, Rakušan trefil šest birdie a taktéž zahrál bogey-free rundu. O další úder zpět najdeme favority jako Sama Burnse či Jasona Daye, překvapil také Rickie Fowler.

Hlavní favorité turnaje i celého FedEx Cupu se ale na úvod příliš nepředvedli. Nejlépe dopadl Jon Rahm s výsledkem -3, to je aktuálně dělená třicátá pozice. Cameron Smith se nenechal rozhodit spekulacemi o LIV Golf a upsal dvě rány.

Naopak Rory McIlroy hrál pouze v paru a Scottie Scheffler, světová jednička, ke třem birdie přidal dvě bogey a jedno double-bogey. Oba tak dnes čeká náročný boj o víkendová kola.

K vidění bylo hned na úvod několik parádních hole-outů. Par chip-inem zachránil Xander Schauffele, Si Woo Kim na osmnáctce trefil dokonce eagle a do paměti se zaryjí i trefy Justina Thomase nebo Adama Svenssona z Kanady.