Straka ve hře o senzační titul, před ním je pouze Spaun

PGA TOUR
Straka ve hře o senzační titul, před ním je pouze Spaun

Jen málokdo by tipoval, že nejlepším Evropanem po třech kolech FedEx St. Jude Championship bude Rakušan Sepp Straka. Na lídra J.J. Spauna ztrácí jedinou ránu. 


J.J. Spaun i ve třetím kole zahrál pod par TPC Southwind. Tentokrát šlo ale o poměrně nudné kolo. První devítku hrál pouze v paru, po chybě na desítce přidal tři birdie a dostal se na výsledek -12.

To Straka zahrál hned pět birdie, kvůli třem chybám a především kvůli té na osmnáctce přišel o vedení a dnes bude muset dotahovat. Rakouský golfista je každopádně dalším velkým překvapením prvního turnaje play-off FedEx Cupu.

O titul ale budou bojovat i hvězdy. Zatímco Rory McIlroy a Scottie Scheffler už mají dohráno, Cameron Smith je hned o ránu za Strakou a s duem Mullinax - Zalatoris bude útočit mírně zezadu.

Zklamaný naopak po Moving day zůstal Tony Finau. Vítěz nedávných dvou turnajů zahrál jen za 69 ran (-1) a na lídra Spauna ztrácí čtyři rány stejně jako Sam Burns. 

Ještě daleko horší pocity ale musí mít Rickie Fowler. Zatímco po dvou kolech bojoval o TOP 70, poslední jamka rundy třetí mu zlomila vaz. Po zásahu vody na ní ztratil hned pět ran a rázem se ocitl opět na chvostu celkového pořadí.