Ferguson svůj životní rok povýšil o další titul

DP World Tour
Ferguson svůj životní rok povýšil o další titul

Skotský golfista Ewen Ferguson může v poklidu říci, že momentálně zažívá svůj nejlepší golfový rok v kariéře. Na ISPS Handa World Invitational si připsal už svůj druhý letošní triumf. 


Skotský golfista Ewen Ferguson k titulu nakročil už v úvodní rundě, kdy ani jednou nechyboval a s pěti birdie a dvěma eagly se usídlil na čele leaderboardu. Ve finálovém kole ISPS Handa World Invitational sice nijak nezářil, o svůj druhý zářez na DP World Tour se ale připravit nenechal.

Šestadvacetiletý rodák z Glasgow zaznamenal tři birdie a dvě bogey, své nejbližší soupeře ale pohodlně porazil o tři údery. Druhou pozici obsadil jeho krajan Connor Syme a senzačně také Španěl Borja Virto, který dělil osmou pozici na Kaskáda Golf Challenge.

I finálovou rundu skvěle odstartoval Ital Filippo Celli, nastolené tempo ale znovu neudržel. Po dvou birdie se dostával do hry o triumf, poté už ale hrál pouze v paru. Mrzet jej musí zcela jistě Moving day, kde po čtyřech jamkách za -4 ztratil v dalším průběhu šest ran.

Na závěr zpět k Fergusonovi. Ten po loňském nezdaru v play-off na Sydbank Esbjerg Challenge určitě nečekal, že o rok později bude dvojnásobný vítěz na DP World Tour. Po březnovém Commercial Bank Qatar Masters ale slaví i dnes a v celkovém pořadí ročníku se dostal už na sedmnáctou pozici.