Zalatoris získal v Memphisu první titul a je novou jedničkou FedEx Cupu

PGA TOUR
Zalatoris získal v Memphisu první titul a je novou jedničkou FedEx Cupu

Will Zalatoris konečně prolomil smůlu a na FedEx St. Jude Championship získal svůj první titul na okruhu PGA Tour. Zároveň se stal jedničkou celkového pořadí. 


Ještě před samotným zahájením finálového kola FedEx St. Jude Championship přišla nepříjemná novina pro Camerona Smithe. Ten měl útočit na prvenství na turnaji a měl i možnost stát se novou světovou jedničkou.

Jenže rozhodčí jej potrestali ztrátou dvou ran za přehmat ve třetím kole. Na čtvrté jamce totiž Smith dropoval na kraji trestného území, míček se ale dotýkal červené čáry a neštěstí bylo na světě.

Smith zahájil kolo birdie, nakonec ale skončil v paru, o možnost skočit na pozici světové jedničky přišel a po dohrání odmítl všechny novináře. Možná se není čemu divit.

Na stejné pozici, tedy dělené třinácté, skončili také Justin Thomas, Sahith Theegala, Joaquin Niemann, Joohyung Kim nebo krajan Smithe Cameron Davis. Jen o ránu se do desítky nevešel Sungjae Im.

Do elitní desítky naopak pronikli Adam Scott, Jon Rahm, Matt Fitzpatrick, Collin Morikawa či Tony Finau, o titul se ale bojovalo jinde. Třemi birdie na úvod odstartoval Will Zallatoris, poté už ubral jen jeden úder, přesto se dostal na -15, což znamenalo play-off.

Stejně totiž dopadl Sepp Straka, rakouský golfista uhrál úvodní devítku v paru, na té druhé třikrát zaskóroval a měl tak možnost vyzvat Zalatorise. Naopak krach potkal J.J. Spauna. 

Oproti první rundě se zhoršil o šestnáct ran, celkem zahrál osm ran nad par a propadl se na dělené 42. místo.

Boj o titul se docela protáhl, hrály se celkem tři jamky. A nerozhodly skvělé údery, ale chyby. Zalatoris měl obrovské štěstí a míč mu ve vodě na tříparové jedenáctce neskončil. To Straka takové štěstí neměl, třetí ránu každopádně hrály oba ze stejné pozice, jelikož se Zalatoris rozhodl z velmi náročné pozice nehrát. 

Američan si ale na rozdíl od Straky parádně přihrál a bogey mu k prvnímu titulu stačilo. Will Zalatoris se tak konečně dočkal a je novou jedničkou pořadí FedEx Cupu.