Poulter si půjčil kedíka od krajana, exhibici ovládl Lieser

DP World Tour
Poulter si půjčil kedíka od krajana, exhibici ovládl Lieser

Tiskovou konferencí a následnou exhibicí na Vltavě odstartoval osmý ročník D+D Real Czech Masters. Spoustu zajímavých informací přinesli Ian Poulter, Thomas Pieters a Filip Mrůzek, exhibici poté vyhrál Ondřej Lieser. 


"Mám velkou radost, že náš turnaj má již stabilní místo na Tour a že se tady pravidelně v srpnu potkáváme," začal tiskovou konferenci majitel promotérské společnosti D+D Real Petr Dědek. V závěru konference poté musel odrážet spekulace, že by se mohlo jednat o poslední Czech Masters.

"Tato informace se určitě nezakládá na pravdě. Máme osmý ročník a plánujeme i v dalších letech tento turnaj dělat na Albatrossu a s evropskou túrou máme dlouhodobou smlouvu," odpovídal Petr Děděk.

Hlavní pozornost ale samozřejmě přitahovali hvězdní golfisté - Ian Poulter, dvojnásobný vítěz Czech Masters Thomas Pieters a také Filip Mrůzek, který loni dělil na Albatrossu dvanácté místo a postaral se o nejlepší výsledek v historii českého mužského golfu.

Šestačtyřicetiletý Angličan je v Praze vůbec poprvé, za což se s úsměvem na tváři podle svých slov stydí. "V České republice jsem poprvé a trochu se tak stydím, že mi to tak dlouho trvalo. Jsem ale skutečně rád, že jsem tady," uvedl Poulter, jenž následně vyjádřil obdiv nad startem teprve dvanáctiletého hráče Louise Kleina.

Poulter měl na začátku týdne potíže s holemi, které se mu zasekly na cestě ve Frankfurtu. Naštěstí už jsou připraveny a zítra bude moci Poulter poprvé na Albatrossu trénovat. "Jsem skutečně rád, že už je mám u sebe," přiznal Poulter, velký fanoušek londýnského Arsenalu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený D+D REAL CZECH MASTERS (@czechmastersofficial)

"Jsem rád, že máme za sebou dobrý start. To bychom se mohli brzy vrátit do Ligy mistrů," poukázal Poulter na to, že Gunners zvládli oba úvodní zápasy Premier League. Zpět ke golfu.

Poulter na Albatrossu nikdy nehrál a tak samozřejmě bude potřebovat ze začátku pomoc. Tu mu nabídl Michael Seaborn, caddie Sama Horsfielda, který se Czech Masters zúčastnil dvakrát. V roce 2019 skončil dělený třetí, loni zde obsadil dělenou 23. pozici. 

O hattrick se na Albatrossu pokusí Thomas Pieters, jenž je další hvězdou osmého ročníku. Od The Open bude hrát první turnaj, věnoval se totiž rodině a těší se na příchod druhé dcery, díky čemuž se rozhodl zkrátit si golfový rok 2022. "Hřiště mi vyhovuje a líbí se mi i celé okolí a město. Nyní jsem byl pár dnů táta na plný úvazek, ale doma jsem si trochu zahrál," žertoval Pieters.

Český golf bude znovu spoléhat na Ondřeje Liesera, Stanislava Matuše a také na Filipa Mrůzka, který loni dvanáctým místem vytvořil české maximum na European Tour, potažmo DP World Tour.

"Jsou to příjemné vzpomínky. Líbilo se mi tady všechno, zahrál jsem si se skvělými hráči, měl jsem tam krásné momenty na greenu a všechno mi sedlo," vzpomínal Mrůzek na minulý ročník.

Pro ten letošní dostal hned na úvod příjemnou motivaci - v úvodních dvou kolech si zahraje s loňským vítězem Johannesem Veermanem a největší hvězdou Ianem Poulterem.

"Nebudu lhát, jsem z toho nervózní - logicky, kdo by nebyl. Iana sleduju od mala, je to věc, která se mi splnila a doufám, že mu ukážu, že i my to tady umíme hrát trochu dobře," řekl s úsměvem Mrůzek.

Momentálně 169. hráč celkového pořadí Challenge Tour byl součástí následné exhibice na Vltavě, které se zúčastnili také Rafa Cabrera-Bello, Rory Sabbatini či Haydn Porteous. Dva míčky na improvizovaný green si také odpálil hvězdný hokejista David Pastrňák. A z celkového počtu jednatřiceti hráčů měl k hole-in-one na přibližně dvaceti metrech nejblíže. Míček se mu ale od okraje jamky odrazil mimo.

Vítězem golfové exhibice se nakonec stal tým Ondřeje Liesera.