Dva špatné dny, mrzí po nepodařeném Czech Masters Liesera

Ondřej Lieser
Dva špatné dny, mrzí po nepodařeném Czech Masters Liesera

Ondřej Lieser ve druhém kole nehrál špatný golf. Připsal si tři birdie, ale stejný počet bogey a na skórovatelných jamkách z toho příliš nebylo. V turnaji tak končí před víkendem.


Ondřeje Liesera srazilo na zem úvodní kolo. Během něj poztrácel pět ran a dnes potřeboval k víkendu fantastické kolo. To ovšem nepřišlo, Lieser sice třikrát zaskóroval, ale připsal si stejný počet chyb a Albatross napodruhé obešel v paru.

„Ono to bude znít strašně blbě, ale měl jsem prostě dva špatné dny. Ale to je golf, bylo by hezké načasovat tu formu přesně na ten jeden turnaj, který se tady hraje, ale takhle to úplně nefunguje," řekl upřímně Lieser.

Potíže mu i dnes nadělala pětiparová desítka. Ránu tam nechal včera, bogey připsal i dnes. Po zásahu bunkeru z odpaliště si to druhou ranou namířil míček do roughu a Lieser musel situaci konzultovat s rozhodčím.

„Byla to jen veliká myší díra, míček neležel dobře a dropnul jsem si ho ještě hůře, takže to bylo celkem jedno," povídal Lieser s úsměvem na tváři a s dodatkem, že desítka jej trápí pravidelně.

„Ale dneska to alespoň chvílemi začalo vypadat jako golf, něco pozitivního tam je. Tím včerejškem jsem se ale odstřelil hodně hluboko. Ale i dneska, začnu trojputtem na jedničce, to jsou takové ty chyby, hodně puttů jsem nechal krátkých, nejsem schopný udržet to momentum. Je to těžké potom, člověk zahraje dobrou záchrannou ránu a pak mine metrový putt, tak ono to nepomůže," hodnotil své kolo Lieser.

Za hlavní potíž celé sezóny považuje především druhé rány. Na železech se ale snaží pracovat každým dnem a věří, že do dalších turnajů přijde zlepšení. „Rány do greenu, je to celou sezónu. Ta železa, je to lehká loterie. snažím se na tom pracovat každý den, na drivingu to funguje, ale nejsem schopný to přenést na hřiště. Myslím ale, že jsem na dobré cestě nějak se k tomu dostat. Tři, čtyři jamky se zdá, že to mám a najednou zase. Jsou to takové dětinské chyby, bogey na čtyřce, trojka dřevo z odpaliště ale úplně mimo, nedám spoustu birdie šancí, na desítce bogey z ničeho. Tam. kde se má skórovat. Ty chyby jsou vesměs zbytečný, to je to nejhorší," ohlížel se Lieser za druhou rundou.

Ve flightu hrál Ondřej Lieser s Kallem Samoojou a Scottem Jamiesonem a na hřišti panovala skvělá atmosféra. „My se známe, s Kallem jsme hráli několikrát tréninková kola, se Scottem se taky známe. Jsou to super kluci, přeji jim hlavně hodně štěstí do víkendu," dodal Lieser.