Cutem na Czech Masters prošli tři Češi, Albatross rozstřílel Gavin Green

DP World Tour
Cutem na Czech Masters prošli tři Češi, Albatross rozstřílel Gavin Green

Gavin Green nasázel ve druhém kole 63 ran (-9) a vytvořil nový rekord Albatrossu. Cutem na Czech Masters prošli tři čeští hráči, největší hvězdy v čele s Filipem Mrůzkem ale o víkendu hrát nebudou. 


O víkendu si na Czech Masters zahrají tři čeští hráči. Rozhodlo o tom dnešní kolo, které stanovilo cut na -2. Přesně na tuto hranici se dostal Matěj Bača, teprve osmnáctiletý český amatér.

Cutem prošel také Aleš Kořínek, i když měl druhé kolo rozehrané daleko lépe. V závěru ale začal ztrácet, trefil i vodu na osmnáctce a kvůli třem bogey na posledních čtyřech jamkách se propadl na dělenou 48. pozici.

Nejlépe tak dopadl další amatér, David Tomi. Ten i dnes zahrál kolo pod par hřiště, ke třem bogey přidal čtyři birdie a zítra se může těšit na Joakima Lagergrena, jenž bude jeho parťákem ve flightu.

Další čeští hráči už bohužel cutem neprošli. Nejblíže k němu měli Filip Mrůzek, Michal Pospíšil a Šimon Zach, všichni tři zahráli za -1. Především Mrůzek měl několik příležitostí, putter mu ale ve dvou kolech podle představ rozhodně nefungoval.

Předčasně v turnaji končí také Will Besseling, Nicolas Colsaerts, Alvaro Quiros a také jedna z největších hvězd Czech Masters 2022 Rafa Cabrera-Bello. Na opačné straně leaderboardu se nachází Gavin Green.

Malajský hráč trefil pět birdie, znovu přidal dva eagly a se skóre -9 ve druhé rundě vytvořil nový rekord hřiště. V čele si vytvořil náskok tří ran na trio Mansell - Schneider - Pieters, lídr po prvním kole Louis de Jager ztrácí údery čtyři.

Bez potíží se cutem protáhl také Rory Sabbatini. Ten dnes v méně extravagantním outfitu čtyřikrát zaskóroval a zapisovat musel jediné bogey. Dostal se tak na -7, stejné skóre mají také Antoine Rozner, Eddie Pepperell nebo Scott Jamieson.