Déšť na Czech Masters změnil plány. Poprvé v historii turnaje se rozhodne po třetím kole

DP World Tour
Déšť na Czech Masters změnil plány. Poprvé v historii turnaje se rozhodne po třetím kole

Od včerejšího večera v Praze a blízkém okolí vydatně pršelo. A i když se do třetího kola vydalo na úvod hned šest flightů, brzy bylo přerušeno a kvůli silnému dešti bylo nakonec třetí kolo přeloženo na neděli. Tím zároveň Czech Masters 2022 vyvrcholí. 


Do sobotního Moving day vystartovalo na Albatross šest flightů včetně dvou českých hráčů, Matěje Bači a Aleše Kořínka. Prvně jmenovaný ale stihl odehrát jedinou jamku, Kořínek dokonce ani tu.

Následovala obrovská průtrž mračen, která kromě jiného přerušila i elektrický proud. Dlouho se čekalo, obnovení kola se hned dvakrát přesouvalo, zrušení dnešního programu ale bylo nevyhnutelné.

Na podmáčeném hřišti se skutečně hrát nedalo. Czech Masters 2022 tak poprvé v historii bude hráno pouze na tři kola. Zítra by měl turnaj vyvrcholit, ve třetím kole se bude pokračovat a tak někteří hráči vystartují ze svých pozic na hřišti.

"Stále jsme čekali, zda se počasí umoudří a dovolí pokračovat ve hře. Stát se několikrát odkládal, nejprve na půl druhou, poté ještě na čtrnáctou. Ale déšť neustával, a tak byl dnešní program definitivně zrušen," řekl Pavel Poulíček z promotérské společnosti Relmost s tím, že se stále bude jednat o regulérní turnaj DP World Tour a prize money budou rozděleny v plné výši.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený D+D REAL CZECH MASTERS (@czechmastersofficial)

Největší šanci na titul tak má Gavin Green, který v závěrečném flightu vystartuje s Thomasem Pietersem s náskokem tří úderů.