Čechům se finále Czech Masters příliš nevydařilo, Kořínek se alespoň rozloučil parádním chip-inem

DP World Tour
Čechům se finále Czech Masters příliš nevydařilo, Kořínek se alespoň rozloučil parádním chip-inem

Nejlepším českým hráčem Czech Masters 2022 se stal amatér David Tomi, jenž zahrál celkově za -3. Pod par se dostal i Aleš Kořínek, ten v závěru předvedl fantastický chip-in. Těsně nad par poté dohrál Matěj Bača. 


Matěj Bača v každém z úvodních dvou kol upsal jednu ránu. A dlouhou dobu se zdálo, že závěrečný den by pro něj mohl dopadnout ještě lépe. Po birdie na dvanáctce hrál finále za -2, jenže posledních šest jamek přineslo velké zklamání.

Bača třikrát zapsal bogey, na osmnáctce dokonce double-bogey a celkově s výsledkem +1 obsadí velmi pravděpodobně dělené 63. místo. Aleš Kořínek hrál dlouho bez chyby, ale také bez birdie.

První výsledek jiný než par přišel na jedenáctce, ránu zpět si vzal na těžké tříparové šestnáctce. O jamku později ale vyhodil drive a bylo z toho triple-bogey. Ani na závěrečně jamce se mu drive nepovedl, druhá rána skončila těsně za vodou, poté ale Kořínek vytáhl parádní chip-in do birdie.

Jedna rána pod par hřišti bude v turnaji stačit na dělené 60. místo. Nejlepším Čechem nakonec bude David Tomi, teprve osmanáctiletý český amatér. Ani on dnes nezahrál pod par hřiště, na své konto si připsal tři bogey a dvě birdie a s výsledkem -3 bude nejspíše dělený dvaapadesátý. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený D+D REAL CZECH MASTERS (@czechmastersofficial)